Hollywood-ohjaaja kiroaa piraatit alimpaan hornaan

Yhdysvaltain elokuvaohjaajien liiton puheenjohtaja, 30 vuotta sitten Oscar-palkittu Taylor Hackford edustaa yli 15 000:ta elokuvantekijää, jotka kamppailevat filmien laitonta nettijakelua vastaan. Elokuva-ala elää muutostilaa, jonka ohjaaja rinnastaa musiikkiteollisuuteen.

- Bono heitti taannoin, että jos U2 olisi perustettu viime vuosina, koko bändistä olisi tullut putkimiehiä. Tällä hetkellä ihmiset, jotka vielä 1990-luvulla olisivat ohjanneet elokuvia, hakeutuvat muihin ammatteihin. Kulttuurin tappioksi.

Elokuvien lipunmyynti on laskussa, markkinat supistuneet rajusti. Ongelma on monisyinen. Newyorkilainen elokuvantekijä Abel Ferrara kehotti hiljattain kaikkia lataamaan elokuvansa laittomina kopioina, jotta niitä ylipäätään nähtäisiin. Nykymarkkinat satsaavat lähinnä sarjakuvaelokuviin.

- Abel on villi mies, joka sanoo kaikenlaista. Ymmärrän häntä, se on hänen oikeutensa. Mutta juuri piraattien takia myös riippumattomien pienten tuotantojen määrä on pudonnut. Keskibudjetin elokuvia ei enää tehdä. Ollenkaan, täydentää Hackford.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

Seiska: Jäyhä savolainen toimitusjohtaja on mysteerimies myös vaimolleen

19.9.2019 Sutkaus

18.9.2019 Sutkaus

Juhani, 29, huomasi, että ihminen luo itse rajoitteensa – nyt mies lähtee kiertämään maailman ympäri ilman lentokonetta

17.9.2019 Sutkaus

16.9.2019 Sutkaus

Block Busterin debyyttialbumi piirtää uuden lähtöviivan yhtyeen historialle – ”Tähän peilataan kaikkea tulevaa”

15.9.2019 Sutkaus

14.9.2019 Sutkaus

Jarno Itkoselta uusi sinkku ensi viikolla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.