Hurja hyökkääjä, peloton pakki

Tuusniemen Rajun nettisaitin etusivulla on tärkein asia joukkueesta, tietysti. Ilta-Sanomissa ollut juttu otsikolla KUUMAT KAVERUKSET, skannattuna koko komeudessaan.

Vasta sen jälkeen on lyhyt seuraesittely: Tuusniemen Rajun salibandyjoukkue koostuu kaveriporukasta, jonka pelaaminen perustuu hauskanpitoon menestymisen kustannuksella. Tärkeitä pelaamisessa ei suinkaan ole voitto, vaan vastustajan täydellinen murskaaminen!

Kuumat kaverukset ovat joukkueen pelaajat 15 ja 69. Idolsin Kuopion koelauluista jatkoon päässeet Tommi Miettinen ja Ville Smolander.

Teatteriviikonloppu kuvattiin kaksi viikkoa sitten. Eikä siitä, miten siellä kävi, saa tietenkään puhua. Tänään torstaina saamme maistaa palasen siitä, jatkuuko kaverusten tie teatteriviikonlopun ensimmäistä jaksoa pidemmälle.

Putkimies
on pelimies

Tommi Miettinen, 25, ja Ville Smolander, 24, ovat olleet parhaita kavereita pikkupojista asti.

- Koulun juhlissa laulettiin yhdessä ensimmäisiä kertoja ja kummankin isät ovat musisoineet yhdessä, Tuusniemeltä kotoisin olevat miehet sanovat.

Sanoja säestävät takaa kuuluvat ölähdykset. Miettisen katse harhailee. Maila polttelee kätösissä. Kolmosdivarissa pelaavan TuuRan harkat Kuopio-hallissa ovat ensimmäistä laatuaan tänä kautena. Miettinen on teräkunnossa, Smolanderin nilkka sen verran pipi, että hän tyytyy hierojan rooliin.

Yhteisen historian ja Idols-haaveiden lisäksi miehiä yhdistää ammatti, lvi-eristäjä. Miettinen on Jyväskylän Pelti ja Eristys Oy:n miehiä, Smolanderin palkan maksaa Itä-Suomen LVI Eristys.

- Minä kävin peruskoulun jälkeen Tuusniemen lukion, jonka jälkeen menin suoraan töihin, Miettinen kertoo.

- Kävin minäkin lukiota, mutta vain vähän aikaa. Sitten menin Savoniaan ravintolapuolelle ja sekin jäi kesken, kun tuli niin paljon muuta tekemistä, Smolander nauraa.

Kolme on pelottavampi
kuin tuhat

Miettinen ja Smolander kertovat, että koelauluissa jännitti enemmän kuin teatteriviikonlopussa.

- Minua ainakin hirvitti prkleesti. Oikeestaan on pahempi laulaa kolmelle ihmiselle kuin tuhannelle. Kerran olen sellaisellekin yleisölle laulanut, Hojo hojossa, kun isän bändi oli Agentsin lämppärinä, Ville Smolander sanoo.

Kun Kuopion koelaulujakso tuli telkkarista, kaverukset saivat paljon kivaa kommenttia.

- Senkin olen saanut jo baarissa kuulla, että joku rakastaa minua, Miettinen hymähtää.

- No joo, Tommillehan se on ihan jokapäiväistä, Smolander virnistää.

Leikkimielisestä naljailusta huolimatta on alusta asti ollut selvää, että mitään keskinäistä kilpailua ei todellakaan harrasteta.

- Varmasti kumpikin voi olla iloinen siitä, että edes toinen saavuttaisi jotakin, Tommi Miettinen kertoo.

Siihen asti, kun matka on vielä kesken, kaverukset löytää varmimmin karaokemikin takaa. Todennäköisesti silloin soi countryvivahteinen iskelmä Mä elän vieläkin.

- Se on meidän biisi, kaverukset sanovat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

6.8.2020 Sutkaus

5.8.2020 Sutkaus

4.8.2020 Sutkaus

3.8.2020 Sutkaus

2.8.2020 Sutkaus

1.8.2020 Sutkaus

31.7.2020 Sutkaus

30.7.2020 Sutkaus

29.7.2020 Sutkaus

28.7.2020 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.