Hyvä olla yhdessä

Ujostuttaa, finni keskellä leukaa ja suussa hammasraudat. Äh, miksi kukaan haluaisi olla kanssani?

Seurustelun kannalta nämä ovat sivuseikkoja. Tärkeintä on, että seurustelukumppani on reilu ja vieressä silloinkin, kun maailma murjoo.

"Mussa on kaikki, mitä oltavakin on. Oon luotettava, kiva, ihana ja viaton", laulaa PMMP Kumivirsi-biisissään. Sanoissa on perää, ja ne antavat hyvän lähtökohdan seurustelulle.

"Eli kelpaisiko pojat, sanokaa vain oma mielipide! Vihreät silmät, pitkät vaaleat hiukset, 174 cm pitkä, painoa jotain 65 kg, huumorintajuinen, hauska, ymmärtäväinen, luotettava, rakastavainen, tykkää olla poikien seurassa."

Lupa olla hölmö Hyvässä seurustelusuhteessa voi luottaa siihen, että toinen haluaa sinulle hyvää.

- On lupa olla hölmö ja tehdä virheitä. Hyvä seurustelukumppani antaa virheet anteeksi, sanoo nuorisotyön suunnittelija Suvi Tuominen Mannerheimin lastensuojeluliitosta (MLL).

Hyvässä suhteessa erimielisyyksistä voidaan myös puhua eikä toista piikitellä virheistä.

- Vaikka toista rakastaa, kaikesta ei tarvitse ajatella samoin. Eri mieltä oleminen ei tarkoita, että rakastaa vähemmän, Tuominen kertoo.

Sama koskee omien juttujen tekemistä. Omia juttuja, kuten harrastuksia ja joutilasta olemista, ei sovi unohtaa rakastuneenakaan.

- Reilu tyttö- tai poikaystävä ei ole siis koko ajan kinuamassa yhteistä aikaa, Tuominen toteaa.

Seurustelu ei tarkoita, että omistaa toisen ja kaikki on tehtävä yhdessä.

"Mieti, haluatko sellaisen pojan, joka välittää ja kunnioittaa sinua sellaisena kuin olet vai sellaisen, joka vaatii, että sinulla on heti aamullakin herättyäsi meikit naamassa ja hiukset sexysti!?"

Askel askeleelta Samanikäisetkin nuoret kehittyvät hieman eri tahtiin, ja toisen pitää antaa edetä omaa vauhtiaan.

- Vaikka itse olisi jo valmis seksiin, toinen ei ihan vielä välttämättä ole. Hyvä seurustelukumppani ei siis painosta seksiin, Tuominen sanoo.

Nuorena ei myöskään tarvitse ajatella vielä kauas tulevaisuuteen.

- Kannattaa keskittyä elämään tässä ja nyt. Nuorena ei tarvitse tietää, haluaako olla toisen kanssa loppuelämänsä, Tuominen kannustaa.

"Ennen omaa ekaa kertaa pelkäsin ihan samaa, että nolaan itseni, mutta löysin tytön, jonka kaa aloin seurustelee ja se oli semmonen, että siihen voin luottaa, ja se ymmärtää jos mokaan."

Nuorten sitaatit MLL:n Nuortennetin stooripalstalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

15.10.2019 Sutkaus

Dokumentaristi Petteri Saario uskoo ihmisen leimautuvan lapsuutensa ympäristöön

14.10.2019 Sutkaus

Olli Herman nöyränä TTK-tanssiparketilla: "Tajuan raadollisesti, etten ole kovin lahjakas – Kompensoin puutteeni tekemällä viihdettä"

13.10.2019 Sutkaus

12.10.2019 Sutkaus

11.10.2019 Sutkaus

10.10.2019 Sutkaus

9.10.2019 Sutkaus

Tämä keikka aiheutti kuopiolaisnuorille kylmiä väreitä – Yhdysvaltalainen Ariana Grande toi lauantaina makeutusainetta kuopiolaisnuorten elämään

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.