Ilta täynnä amatöörien ja ammattilaisten tähtihetkiä – video ja kuvasarja tanssigaalasta

Kuopiossa arvostetaan tanssia. Tätä mieltä on tanssinopettaja Leevi Leskinen, joka saapui viikonlopuksi Helsingistä vanhoille kotikonnuilleen.

Savoon hänet toi Suomen ensimmäinen Pro Am -kilpailu, joka järjestettiin Kuopion musiikkikeskuksessa Saanko luvan -tanssigaalan yhteydessä.

Parinaan hänellä oli helsinkiläinen lääkäri Eva-Maria Forsström. Kilpailun ideana on se, että ammattilainen tanssii amatöörin kanssa.

–Varmaan se, että mulla pysyy pokka, Eva-Maria Forsström hymähti vastaukseksi siihen, mikä on kisassa haastavinta.

Lisämaustetta kisaan valmistautumiseen toi aikataulujen yhteensovittaminen: Eva-Marialla on 3-vuotias poika, lääkärintyötä ei tehdä vain kahdeksasta neljään ja lisäksi hänen miehensäkin osallistui samaan kisaan.

–Uskomatonta, miten paljon voi oppia! Leevi on ollut kuin personal trainer, tämä on tehokkain tapa, amatöörioppilas tuumi.

 

Leskinen omistaa helsinkiläisen tanssistudio TanssiBuumin yhdessä Erik ja Sanna Henton kanssa. Kuopion hän jätti taakseen jo 25 vuotta sitten, mutta hänen vanhempansa asuvat 400 metrin päässä musiikkikeskuksesta.

Leskinen on voittanut latinalaistansseissa kahdesti amatöörien Suomen mestaruuden. Kuopion Taiteilijaseura on myöntänyt hänelle Minna-patsaan, jonka voi saada tunnustuksena ansiokkaasta, taiteellisesta ja luovasta toiminnasta.

 

Pro Am -kilpailu oli Suomen tanssinopettajain liiton puheenjohtajan Helena Ahti-Hallbergin pitkäaikainen haave.

–Olen enemmän kuin yllättynyt kilpailun tasosta, hän myhäili.

Liitto päätti vasta kesäkuisessa kokouksessaan kilpailun järjestämisestä. Siihen nähden kilpailuun osallistuneita pareja oli mukava määrä, 16.

–Miesammattilaistanssijoille olisi ollut enemmänkin kysyntää, kilpailunjohtaja Maija Kuosmanen kertoi. Hänet palkittiin gaalassa Vuoden 2012 tanssinopettajana.

Kuopiolaisammattilainen Markku Hyvärinen ja hänen siskonsa Teija Hyvärinen valloittivat edistyneiden latinalaistanssien sarjassa sekä yleisön että tuomarit. Edistyneiden vakiotansseissa voiton vei Sami Helenius parinaan Sofia Vester.

Aloittelijoiden latinalaistansseissa parhaiksi ylsivät Aleksi Seppänen ja Anna Hynninen ja aloittelijoiden vakiotansseissa Katri Vikman ja Juha Vanhala.

 

Aiheesta lisää maanantain Savon Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Saanko luvan -tanssigaala Kuopion musiikkikeskuksessa

Uusimmat

Viihde

23.8.2019 Sutkaus

22.8.2019 Sutkaus

Vuoden lautapelit ja innostavimmat lelut on taas rankattu

21.8.2019 Sutkaus

20.8.2019 Sutkaus

Syksyllä jatkuvassa Maajussille morsian -sarjassa myös pohjoissavolainen edustus – lapinlahtelainen Antti, 25, viljelee rehua ja haaveilee pienpanimosta

Yli 9-kiloinen hauenkörmy tarttui virveliin – saalis oli 15 senttiä lyhyempi kuin 8-vuotias kalastajansa

Veikko vastaa: Kuinka nuori on proteiinipitoinen dinosaurus?

19.8.2019 Sutkaus

18.8.2019 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.