Isoäidin kohtelias Google-haku leviää netissä – sai Googlen vastaamaan

Brittiläisen isoäidin kohteliaasta Google-hausta on tullut nettihitti.

May Ashworth, 86, kirjoitti Googlen hakukenttään "Please translate these roman numerals mcmxviii thank you" eli suomeksi "Voisitko kääntää nämä roomalaiset numerot mcmxviii kiitos". Ashworthin lapsenlapsi Ben Eckersley huvittui isoäitinsä kohteliaisuudesta ja jakoi kuvan Google-hausta mikroblogipalvelu Twitterissä viime viikon torstaina 9. kesäkuuta.

– Omg. Avasin mummin läppärin. Kun hän googlaa jotakin, hän kirjoittaa myös 'voisitko' ja 'kiitos'. En voi, Eckersley kirjoitti kuvan ohessa viitaten please ja thank you -sanoihin. Tviitin lopussa oli kolme samanlaista hymiötä, jotka viestivät nauramisesta vedet silmissä.

Please-sana osoittaa englannin kielessä kohteliaisuutta, ja sitä käytetään etenkin, kun pyydetään jotakin.

Muun muassa yhdysvaltalainen uutiskanava CNN kertoi torstaina, että Eckersleyn tviittiä on uudelleentviitattu yli 16 000 kertaa. Määrä lienee kasvanut jo. Eckersley kertoi CNN:lle pitävänsä kuvaan liittyvää hypetystä "kertakaikkisen hulluna".

– Se, että se on levinnyt ympäri maailmaa, on hullua. Mutta näyttää siltä, että se tekee ihmiset iloiseksi, mikä on mahtavaa, Eckersley sanoi.

– Orlandon hirmuteon jälkeen ihmiset tarvitsevat syyn hymyillä, hän jatkoi tarkoittaen joukkomurhaa homoklubilla Yhdysvalloissa viime sunnuntaina.

Isoäiti ei muuten jäänyt epätietoisuuteen kysymyksensä kanssa. Google itse oli niin ikään kuullut nettihitistä ja tviittasi seuraavasti:

– Parhain Benin isoäiti. Toivottavasti voitte hyvin. Miljardien hakujen maailmassa saitte meidät hymyilemään. Ai niin, se on 1998. Kiitos TEILLE.

 

Lähde: CNN

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

13.8.2020 Sutkaus

12.8.2020 Sutkaus

”Lähetyssaarnaaja” taivaalla – Pasi Pirttikoski hyppää ennätyksiä ja levittää kupukuviohyppäämisen saloja

14.8.2020 Fingerpori

13.8.2020 Fingerpori

12.8.2020 Fingerpori

11.8.2020 Sutkaus

11.8.2020 Fingerpori

10.8.2020 Sutkaus

9.8.2020 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.