Jättikäärme pyöräytti poikaset Tropicariossa

Maailman painavin käärmelaji, vihreä anakonda on saanut kymmenen poikasta Helsingin Tropicariossa. Poikaset syntyivät eilen iltapäivällä.

Käärme-äiti on 33-vuotias ensisynnyttäjä, eli suhteessa melko iäkäs. Painoa naaraalla on noin 120 kiloa ja pituutta viisi, kuusi metriä. Naaras saapui Tropicarioon vuosi sitten Skansenin akvaariosta Tukholmasta.

Vihreä anakonda synnyttää eläviä poikasia. Pikkukäärmeet olivat syntyessään ainakin puolen metrin mittaisia, eikä niitä ole vielä punnittu.

Tropicariosta kerrotaan, että äiti ja poikaset voivat hyvin.

- Poikaset ovat yllättävän pulskia. Niistä tulee varmaan aika isokokoisia, kun ne ovat jo poikasena niin paksuja ja hyvinvoivan näköisiä, kertoo eläintenhoitaja Risto Räkköläinen.

Luonnossa vihreät anakondat elävät Etelä-Amerikan sademetsissä. Käärmeelle voi kertyä painoa lähes 200 kiloa ja pituutta jopa kahdeksan metriä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

14.10.2019 Sutkaus

Olli Herman nöyränä TTK-tanssiparketilla: "Tajuan raadollisesti, etten ole kovin lahjakas – Kompensoin puutteeni tekemällä viihdettä"

13.10.2019 Sutkaus

12.10.2019 Sutkaus

11.10.2019 Sutkaus

10.10.2019 Sutkaus

9.10.2019 Sutkaus

Tämä keikka aiheutti kuopiolaisnuorille kylmiä väreitä – Yhdysvaltalainen Ariana Grande toi lauantaina makeutusainetta kuopiolaisnuorten elämään

8.10.2019 Sutkaus

Jenni Vartiaiselle vauva – "Hän on täällä terveenä ja täydellisenä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.