Jaana Leiniäinen: Teatteriviikonloppu oli tosi rankka

Fiilikset ovat nyt todella hyvät. Semifinaaleissa saan itse päättää esittämäni kappaleet. Tykkään laulaa soulia, lattaria ja R'n'B:tä, joten niihin se kappalevalinta menee, Helsingistä tavoitettu pirteän ja iloisen kuuloinen Jaana Leiniäinen kertoi.

16-vuotias varkautelainen merkonomiopiskelija lauloi itsensä Idols-kilpailussa 12 semifinalistin joukkoon kolmannen teatteriviikonloppupäivän päätteeksi. Kiivastahtinen viikonloppu söi naista ja kysyi voimia, sillä kilpailijat eivät päässeet helpolla, kun tuomaristo seuloi kilpailijoita paremmuusjärjestykseen.

- Teatteriviikonloppu oli tosi rankka kokemus, mutta samalla palkitseva. Kaikkein pahinta oli, ettei saanut kunnolla nukkua. Mutta sitä se oli kaikille muillekin. Esimerkiksi perjantain ja lauantain välisenä yönä meille annettiin kuuden biisin lista, josta piti valita yksi.

Suora lähetys jännittää Vaikka unet jäivät teatteriviikonlopun aikana enemmän kuin vähiin, niin sieltä sai hyviä eväitä jatkoa varten.

- Sain tosi hyviä neuvoja äänen käyttämiseen ja siihen, kuinka saan sen kuulostamaan paremmalta. Lisäksi sieltä tuli tosin paljon uusia ystäviä.

Semifinaalit nähdään televisiossa suorina lähetyksinä. Se tuo oman jännityksensä kilpailuun, jota on tähän asti nähty vain nauhoitettuna.

- Tietysti suora lähetys jännittää vähän, mutta on se myös helpompaa kun ei tarvitse enää miettiä sanomisiaan. Nyt on pitänyt salailla monta viikkoa, että kuinka tässä oikein käy. Eihän se helppoa ole ollut, myönsi Leiniäinen.

Hän asuu Varkauden keskustassa äitinsä ja isänsä kanssa. Kaksi isoveljeä ovat puolestaan Helsingissä.

- Kotiväki kannustaa ja tsemppaa minua kilpailussa, samalla he pitävät jalkojani maassa.

Ohjelman myötä kotikaupungissa odottavaa julkisuutta hän ei ole päässyt vielä kokemaan. Se on varmaa, että sitä on luvassa.

- En ole ollut nyt niin paljon Varkaudessa. Jos nyt menisin siellä kadulla kävelemään, niin varmasti minut tunnistettaisiin. Varkaus on kuitenkin niin pieni paikka, että siellä kaikki tuntevat kaikki. Kyllä minut tunnistetaan jo täällä Helsingissäkin.

Idolsin sunnuntaisessa tähtiluokka-jaksossa tutustutaan kaikkiin semifinalisteihin tarkemmin. Jaksossa selviää myös kenet teatteriviikonlopusta hääkiireiden vuoksi poissa ollut tuomari Patric Sarin valitsee mustaksi hevoseksi semifinalistien joukkoon.

Varsinaiset semifinaalilähetykset alkavat torstaina 16. lokakuuta. Torstaisin laulutaidoistaan kilvoittelevat pojat. Kaivohuoneen estradille nousevat Koop Arponen, Pete Parkkonen, Kalle Löfström, Daniel S. Diago, Vesa Suonto ja Wellu Rowaltz.

Sunnuntaina 19. lokakuuta on tyttöjen ryhmän vuoro. Jaana Leiniäisen lisäksi yleisön suosiosta kilpailevat Anna Puustjärvi, Jannike Sandström, Linda Herranen, Marika Tyyvi ja Saana Liikanen.

Yleisöäänestyksen perusteella kussakin semifinaalissa lähetetään yksi kilpailija laulukuoroon.

Finalistit ovat selvillä 2. marraskuuta. Finaali on tänä vuonna viisivaiheinen ja Idols-voittaja kruunataan 12. joulukuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jaana Leiniäinen jatkaa Idols-semifinaaliin

Uusimmat

Viihde

15.10.2019 Sutkaus

Dokumentaristi Petteri Saario uskoo ihmisen leimautuvan lapsuutensa ympäristöön

14.10.2019 Sutkaus

Olli Herman nöyränä TTK-tanssiparketilla: "Tajuan raadollisesti, etten ole kovin lahjakas – Kompensoin puutteeni tekemällä viihdettä"

13.10.2019 Sutkaus

12.10.2019 Sutkaus

11.10.2019 Sutkaus

10.10.2019 Sutkaus

9.10.2019 Sutkaus

Tämä keikka aiheutti kuopiolaisnuorille kylmiä väreitä – Yhdysvaltalainen Ariana Grande toi lauantaina makeutusainetta kuopiolaisnuorten elämään

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.