"Jari Sarasvuota pelottaa nähdä sisimpäänsä"

Liikemies Jari Sarasvuo ei halua – ainakaan vielä – nähdä elämästään kertovaa elokuvaa Valmentaja.

– Hän on itse sanonut, ettei halua katsoa sitä, koska se sotkee hänen oman sisäisen maailmansa. Luulen, että Jaria pelottaa, että teoksen nähtyään hän näkee syvälle piilotettuun sisimpäänsä, jota hän ei tietoisesti ole tuonut esille, elokuvan ohjaaja Tuukka Temonen arvioi Kuopiossa perjantaina.

Valmentaja tulee valkokankaalle 17.10., mutta tuottajapari kiertää elokuvatiimin kanssa ympäri Suomea ensi-iltaseminaarikiertueella.

– Kaikki ihmiset ovat arvoituksia, ja jättävät itsestään vihjeitä, joita voi löytää ja joiden perusteella näkee ihmisen todelliseen sisimpään. Jaria jännittää, olemmeko löytäneet sen oikean sisimmän. Ja onko hän valmis siihen, että elokuvan jälkeen kaikki tietävät sen.

Sarasvuo itse ei ole osallistunut elokuvan tekoon tekijöiden mukaan lainkaan.

– Tämä on taiteellinen tulkinta Jarista. Jos hän kokee, ettei tulkinta ole ollenkaan oikea, hän voi sanoa senkin. Silloin tosin ohjaaja joutuu itse katsomaan peiliin, mitä vihjeitä on nähnyt väärin ja mitä ei nähnyt, Temonen kuittaa.

Apulannan entisenä basistina tunnettu Temonen ymmärtää hyvin liikemiehen mahdollisen pelon elokuvaa kohtaan.

– Voin samaistua siihen hyvin. Kun Apulannasta julkaistiin kirja, luin sen yhdeltä istumalta. Kun näin itseäni koskevia asioita ystävieni sanomana, se tuntui pahalta. Osittain prosessoin niitä vieläkin. Itseä ei voi arvioida samoin kuin ulkopuoliset, ja ymmärrän kyllä, miksi ystävät ovat sanoneet kirjaan asioita sellaisena kuin ne ovat.

Ohjaaja kertoo olevansa liikkeellä hyvin aikomuksin ja teoksen kunnioittavan Sarasvuota.

– Elokuvan nähneet Jarin ystävät ovat kertoneet sen olevan liikuttava, rohkea ja tunnistettavissa. Asiat ovat siinä oikein.

Uusimmat

Viihde

Mikä on puujalkavitsi? Veikko vastaa

19.11.2018 Sutkaus

Kun on morkkis ja masentaa: AA-PUU-VA Miss Suomi Alina Voronkova!

Alina Voronkova: "Olen reippaasti ilmoittanut, että pitäkääpä minut mielessä"

18.11.2018 Sutkaus

Kuopion musiikkilukio 50 vuotta

17.11.2018 Sutkaus

16.11.2018 Sutkaus

15.11.2018 Sutkaus

14.11.2018 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.