Jotta yleisöllä olisi kaikki hyvin

Niels Bjerrum seisoo pitkänä, muttei uhkaavana. Päinvastoin hänen tehtävänsä on turvata 75 000 ihmisen hyvinvointi. Bjerrum on yksi Roskilde-festarin pääjärjestäjistä ja vakavoituu, kun puheeksi tulee yleisön turvallisuus.

- Turvallisuus on tärkein tavoitteemme. Teemme kaikkemme, jotta festivaalikävijöillä olisi kaikki hyvin.

Vuonna 2000 yhdeksän ihmistä kuoli, kun rockyhtye Pearl Jamin esiintyminen päälavalla päätyi kaaokseen. Yleisö tunki kohtalokkaasti aina vain lähemmäs lavaa.

- Tuo onnettomuus muutti koko turvallisuusjärjestelmämme.

Kaikki hallinnassa Yleisön edustaja huomaa kehityksen. Kaikki toimii sujuvasti Roskildessa, vaikka yleisömassa on kolme kertaa suurempi kuin Suomen suurimmilla festivaaleilla. Muun muassa kahden suurimman lavan edustalla rajoitetaan eturiviin pääsyä aidattujen alueiden avulla.

Myös muut festivaalit ympäri maailmaa ovat tiukentaneet järjestelyitään ja esimerkiksi kieltäneet yleisön käsien päällä surffaamisen.

Festivaalin soittoaikataulua tutkiva fani voi harmitella, miksi kaksi nimekästä yhtyettä soittaa samaan aikaan eri puolilla aluetta.

Tämäkin on kuitenkin osa tarkkaan mietittyä turvallisuussuunnitelmaa.

- Yritämme jakaa yhtyeitä ja samalla yleisöä eri puolille festivaalia, koska kaikki kävijät eivät mahdu edes päälavan eteen yhtä aikaa, Niels Bjerrum kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

23.10.2019 Sutkaus

22.10.2019 Sutkaus

Suomalaisen Jonin eroottiset piirustukset naisista pääsivät Lontoon huippunäyttelyyn

21.10.2019 Sutkaus

Iisalmen ihme Miska Kajanus, kerro ihmeessä, mihin ihminen tarvitsee kauhuleffoja?

20.10.2019 Sutkaus

19.10.2019 Sutkaus

Karita Tykkä uudessa kirjassaan: ambulanssi kiidätti 140 km/h Mannerheimintietä pitkin sairaalaan – oli 3 päivää tajuttomana

29.8.2019 Sutkaus

18.10.2019 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.