Kate yrittää välttää hurjan mediasirkuksen

Kate Middleton on joutunut median pyöritykseen heti kun kihlaus prinssi Williamin kanssa julkistettiin. Hovin asioita hyvin tuntevat piirit kertovat kuitenkin, että prinsessa Dianan traagisesta kuolemasta on otettu opiksi ja Katea yritetään suojella paremmin paparazzien piiritykseltä.

Marraskuussa julkistetusta kihlauksesta lähtien 29-vuotias kaunis ruskeaverikkö on ollut kuuma uutisaihe, ja kiinnostus on vain lisääntynyt häiden lähestyessä.

-Meille hän on ykkösluokan listalla -- hänen kuvansa rankataan yhtä korkealle kuin Brad Pittin ja Angelina Jolien, sanoi Joe Sene, joka johtaa viihteeseen keskittyvää Splash News and Picture Agency -uutistoimistoa.

Kate on kuitenkin välttynyt samanlaisilta paparazzien laumoilta, jotka väijyivät Dianaa tämän kihlajaisista vuonna 1981 aina kuolemaan päättyneeseen automatkaan Pariisin yössä 16 vuotta myöhemmin.

Tästä Kate saa kiittää parantuneita suhteita median ja kuningashuoneen kesken.

Herrasmiessopimus

-Me olemme saaneet Williamin ja Katen lähipiirin ymmärtämään, että medialla ja yleisölläkin on tarpeensa, totesi johtava pr-konsultti Max Clifford.

Cliffordin mukaan media on valmis kunnioittamaan prinssiparin yksityiselämää häiden jälkeen, jos sille tarjoutuu riittävästi tilaisuuksia ottaa kuvia tai vaihtaa pari sanaa pariskunnan kanssa.

Kuningashuone on hyväksynyt ajatuksen suuremmasta avoimuudesta välttääkseen negatiivisen julkisuuden, johon Dianan joutui erottuaan prinssi Charlesista.

-Näin sen on toimittava, jos haluaa olla suosittu ja tahtoo monarkian säilyvän tässä maassa, Clifford sanoi.

Vastapainona media suostuu tämän epävirallisen sopimuksen mukaan olemaan julkaisematta kuvia pariskunnan arkipäivästä.

Sopimus on kuulemma toiminut hyvin. Suurin osa Katesta kihlauksen jälkeen julkaistuista kuvista on otettu virallisissa yhteyksissä kuten Katen vierailulta Angleseyssä Walesissa, missä William työskentelee etsintä- ja pelastuslentäjänä.

-Kun markkinoilla on riittävästi tämänkaltaisia kuvia, paparazzikuville on vähemmän kysyntää, kommentoi kuningasperheen pitkäaikainen kuvaaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.