Katy Perryn suudelma suorassa lähetyksessä sai uuden #metoo-kohun liikkeelle

Yhdysvalloissa on noussut uusi #metoo-kohu American Idols -kilpailun myötä. Kilpailun tuomari, laulaja Katy Perry suuteli suorassa lähetyksessä 19-vuotiasta nuorta miestä, joka kertoi, ettei ole koskaan suudellut ketään tai seurustellut kenenkään kanssa.

Tapaus kuitattiin paitsi ohjelmassa, myös sosiaalisessa mediassa hauskana juttuna. Sitä käytettiin myös ohjelman markkinoinnissa voimakkaasti. Vasta kun The New York Times kirjoitti asiasta kriittisempään sävyyn, suudelmasta alettiin puhua ahdisteluna tai seksuaalisena häirintänä.

Suudelman Perrylta saanut kilpailija, Benjamin Glaze, kertoi New York Timesille tunteneensa olonsa tilanteessa hieman epämukavaksi.

– Olen saanut konservatiivisen kasvatuksen ja en ollut innoissani suudelmasta, kuten monet miehet olisivat olleet. Halusin säästää ensimmäisen suudelmani ensimmäiseen seurustelusuhteeseeni. Halusin sen olevan jotain erityistä, hän kuvaili lehdelle.

Hän myös kertoi, ettei olisi antanut Perryn suudella itseään, jos laulaja olisi kysynyt lupaa suudelmaan. Perry pyysi alunperin pojalta suukkoa poskelle, mutta suuteli häntä lopulta suulle.

Glaze kertoo lehdelle myös, ettei tuntenut oloaan seksuaalisesti häirityksi ja oli iloinen, että Perry myös twiittasi asiasta.

Kohu ehti kuitenkin syntyä. Twitterissä keskustelu on viimeisen viikon ajan käynyt kiivaana siitä, oliko tapaus seksuaalista häirintää suorassa TV-lähetyksessä. Moni on myös kysynyt, millainen keskustelu olisi syntynyt välittömästi, jos roolit olisivat olleet toisinpäin: jos suutelija olisikin ollut mies ja suudeltava nuori, 19-vuotias nainen.