Kaupunkisota Savossa - ei vaan parhaat värikuulapelaajat

Suomen suurin Magfed-tapahtuma kokosi eri puolilta Suomea noin 30 myös taktisia taitoja vaativan värikuulapelin harrastajaa sunnuntaina Siilinjärvelle.

Kyseessä on tehtäväpohjainen taistelupeli. Tehtävinä ovat esimerkiksi käytävän valtaus ja panttivangin pelastaminen.

Tapahtuman paikallinen järjestäjä Jari Okkonen kertoi, että alunperin paikalle odotettiin tulevan vain 15–20 kiinnostunutta, mutta yllätys olikin iloinen, kun paikalle tuli noin 30 nuorta miestä.

– Nyt tämä on Magfedin isoin tilaisuus Suomessa. Täällä harjoittelee myös lajin epävirallinen maajoukkue, hän sanoo.

– Tämä on paintballin alalaji, joka menee hyvin lähelle airsoftia. Aktiiveja on liki 20, mutta pelaajien määrä kasvaa koko ajan, Okkonen korostaa.

Magfed tarkoittaa lipassyöttöistä. Yhdysvalloista lähteneen lajin merkitsijät eli harjoitusaseet muistuttavat sotilasaseita. Niiden lippaissa on vähemmän värikuulia kuin värikuulapelien merkitsijöiden isossa säiliöissä.

– Kun ase toimii esimerkiksi 20 väripallon lippailla, peliin tulee mukaan taktinen kuvio, tarvitaan joukkueen yhteistoimintaa ja ampumatarkkuutta, Okkonen kertoo.

– Meillä pelit ovat tehtäväpojaisia: esimerkiksi meillä on kaksi pelastettavaa nukkea, Ukko ja Alokas savolainen, joka on entinen hoitonukke Pieksämäeltä, hän tunnustaa naurahtaen.

Lajin Suomeen tuonut helsinkiläinen Sasu Suntio selvittää, että nuket painavat parikymmentä kiloa.

Hänen mukaansa todennäköisesti seuraava peli on Helsingissä.

– Kuukauden päästä lähdetään Ruotsiin pelaamaan, hän huomauttaa.

Okkonen kiittää Siilinjärven kuntaa, joka antoi pelaajille ilmaiseksi käyttöön purkuun menossa olevan hylätyn hoitolaitoksen. Yleensä tällaista lajia varten on vaikea saada pelitiloja.

– Hankin tilat ja hoitelin käytännön järjestelyjä viranomaisten kanssa, Okkonen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.