Kilpailu kiristyy

Netflix ei ole julkistanut maakohtaisia tilaajamääriään, mutta esimerkiksi Suomessa tilaajamäärän on arvioitu nousseen yli 600 000:een. Se tarkoittaa, että vuosittainen liikevaihto olisi 70 miljoonan euron luokkaa, mikä asettaa kokoluokan kauas suomalaisten elokuvalevittäjien yläpuolelle.

Vertailun vuoksi koko MTV-konsernin liikevaihto viime vuonna oli 181 miljoonaa euroa.

Jos Netflixiä verrattiin sen Suomeen saapuessa videovuokraamoihin, nyt se alkaa olla suurimpien kaupallisten televisiokanavien rinnalla. Pohjoismaisilla toimijoilla Viaplaylla, Elisa Viihteellä ja C Morella on kilpailuetunaan paikallista viihdettä ja urheilusisältöä.

Disney käynnistää oman suoratoistopalvelunsa ensi vuonna. Disneyn sisältö siirtyy silloin pois Netflixistä, jolle se on ollut merkittävä houkutin.

Maailmanlaajuisesti Netflixin suuria kilpailijoita ovat myös Amazonin Prime-palvelu, jonka valttina on emoyhtiön mahdollistama valtava varallisuus, sekä Applen kiihtyvä oma sisältötuotanto.

Applen palvelu vasta hakee muotoaan. Sen on kerrottu sitovan käyttäjiä yhtiön omien laitteiden käyttäjiksi tarjoamalle heille kuukausitilauksen ilmaiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

15.10.2019 Sutkaus

Dokumentaristi Petteri Saario uskoo ihmisen leimautuvan lapsuutensa ympäristöön

14.10.2019 Sutkaus

Olli Herman nöyränä TTK-tanssiparketilla: "Tajuan raadollisesti, etten ole kovin lahjakas – Kompensoin puutteeni tekemällä viihdettä"

13.10.2019 Sutkaus

12.10.2019 Sutkaus

11.10.2019 Sutkaus

10.10.2019 Sutkaus

9.10.2019 Sutkaus

Tämä keikka aiheutti kuopiolaisnuorille kylmiä väreitä – Yhdysvaltalainen Ariana Grande toi lauantaina makeutusainetta kuopiolaisnuorten elämään

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.