Komedia rock-unelmasta saa ensi-iltansa tänään

Jukka Vidgrenillä on tänään perjantaina jännät paikat, kun hänen yhdessä Juuso Laation kanssa ohjaamansa elokuva Hevi reissu saa Suomen ensi-iltansa. Elokuvan arvion voit lukea tästä.

Tosin jo ennen ensi-iltaa elokuvaa on esitetty ennakkoon muutamalla paikkakunnalla. Yksi näistä paikkakunnista on Vidgrenin entinen kotikunta Vieremä.

– Tykkäsivät. Upposi eläkeläisporukkaankin tosi hyvästi. Elokuvan huumori avautuu kyllä kaikenikäisille, Vidgren sanoo.

Muutenkin ihmiset ovat hyvin ottaneet elokuvan vastaan.

– Komediassa vastaanoton voi heti aistia naurunremakoista.

Vaikka elokuvassa päärooliin nousee isolle festivaalille matkaava, unelmiaan toteuttava pienen pohjoisen kylän hevibändi, komediallinen elokuva ei ole tehty vain hevifriikeille. Tätä tekijätkin haluavat korostaa.

Elokuva lähtee pian myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Maaliskuussa se saa maailman ensi-iltansa Teksasissa järjestettävässä South by Southwest -festivaalissa. Hevi reissu on ensimmäinen suomalainen komedia, joka kyseiselle festivaalille pääsee.

– Harvoinhan näitä suomalaisia komedioita maailmalle menee. Hienoa, että pääsimme tämmöiselle isolle festivaalille, Vidgren iloitsee.

– Hauska nähdä, miten se otetaan vastaan. Se on jossain määrin suomalaista elämää kuvaavaa teos. Saa nähdä, miten se ymmärretään suuressa maailmassa.

 

Ei ole kauaa, kun tuore olympiavoittaja Iivo Niskanen kehui Vieremällä järjestetyssä kansalaisjuhlassa tukijaansa, jo edesmennyttä Ponssen suuruuden luojaa ja Jukka Vidgrenin isää, teollisuusneuvos Einari Vidgréniä.

Einari Vidgrén oli hyvin kallellaan urheiluun, etenkin raviurheiluun. Miten hän suhtautui taidealalle aikanaan lähteneeseen poikaansa?

– Alkujärkytyksestä toivuttuaan hän oli koko elämänsä ajan hyvin tukevasti ammatinvalintani takana. Hyvän henkisen tuen sain isältäni. Isä ei paljon elokuvia katsellut, mutta kirjoja hän luki paljon, muun muassa kaikki Päätalon kirjat, Jukka Vidgren kertoo.

Hevi reissu

Uusimmat

Viihde

25.6.2019 Sutkaus

24.6.2019 Sutkaus

Muusikko Ida Paul: "Siilinjärvi-juureni ovat tärkeä osa musiikintekoa"

Sutkaus

Kuopiolaisen Silmu Ståhlbergin, 12, tukka värjättiin porkkananpunaiseksi ja keväällä hänet lennätettiin Kuopiosta Helsinkiin harjoittelemaan – Tänä kesänä hän on Risto Räppääjä

Risto Räppääjän toinen äiti Tiina Nopola paljastaa, miten aikuinen pääsee hyppäämään lasten maailmaan

19.6.2019 Sutkaus

18.6.2019 Sutkaus

17.6.2019 Sutkaus

16.6.2019 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.