Kuha kuin hakotukki – Katso huikeat kalakuvat!

Niin vesien kuin metsän riistaa ei ottamalla oteta. Jos on tullakseen, niin silloin saalista tulee. Tästä huolimatta toiset on enemmän saamamiehiä kuin toiset. Vesillä on tiedettävä ottipaikat, ja osattava virittää oikeanlaiset pyydykset kalojen kulkureiteille.

Joroisten miehet Keijo Mäkeläinen ja Heikki Kuronen voittivat Savon Sanomien kalakilpailussa viime vuoden kuhasarjan yli kymmenen kilon kalalla. Nyt kalakaverukset olivat tammikuun alussa uittaneet verkkojatansa Joroisselän jääkuoren alle. Muutaman päivän päästä käytiin pyydyksiä kokemassa.

Vedettäessä jataa kohti kokemisavantoa tuli tunne, että jotakin suurempaa saattaisi tulla. Ensimmäistä kertaa pyynnissä oli 100-millinen Nipponin pystyriimu, johon oli tarttunut valtaisa kuha.

Vahva vonkale oli pyöritellyt itsensä hyvin pussiin eikä päässyt enää karkuun. Kalalla oli painoa 9,246 kiloa ja pituutta 91 senttiä.

 

Eivät Joroisselän kalastajien vonkaleet tähän loppuneet. Miehet kokivat 15. tammikuuta työpäivän jälkeen verkkojaan otsalampun valossa, ja jälleen oli komea saalis. Verkkoon oli uinut kolme suurta kuhaan, joista pienin painoi 5,8 ja suurin 6,9 kiloa.

Mitään kalataikoja eivät miehet tarvitse, tai eivät ainakaan niitä paljasta. Lasketaan vain verkot oikealle kohdalle pyyntiin. Suurisilmäisillä verkoilla tulee kalaa harvemmin, mutta ne ovat sitäkin komeimpia.

 

Kuopion Niemisjärvellä asuvat Ismo Huttunen ja Erkki Vainikainen kalastelevat Kallavedellä. Talviverkot oli uitettu jään alle tutuille kuhapaikoille Etelä-Hirvilahdella.

Vainikainen on tuttu pyytäjä kalakilpailussamme, sillä hän voitti edellisvuonna komealla kalallaan lahnasarjan. Nyt 55 millin verkkoon oli tarttunut 53 senttiä pitkä kuha, jolla oli painoa 6,67 kiloa.

Syömäkelpoisen kalan sain myös kuopiolainen Arto Halonen. Pohjois-Kallavedelle viritettyyn verkkoon ui tammikuussa kuha, jolle marketin vaaka näytti painoksi 5,9 kiloa.

 

Alkutalvi on antanut komeita ahvenia. Kuopiolaiset Elvi Saastamoinen ja Jukka Helynen saivat 55 millin verkosta ahvenen, jolle mitattiin painoa 1,778 kiloa.

Mikko ja Peppi Pirinen ovat uittaneet talviverkkonsa Kallavedelle Kuopion saaristokaupungin edustalle. Viljon päivänä suoritettu kokeminen antoi 1,59 kiloa painavan ahvenen.

Miltähän tuntuisi reilun kilon painoinen ahvenen köriläs pilkkisiiman päässä? Varmaankin mahtavalta. Tämän sai kokea siilinjärveläinen Kaija Virtanen ollessaan tammikuussa pilkillä Jälän järvellä. Pilkkisiiman päähän oli laitettu pystypilkki ja värikoukku. Tämä erehdytti 1,080 kiloa painavan kalan, jonka Virtanen onnistuneesti nosti jääkuoren paremmalle puolelle.

 

Ilmoitukset kalakilpailuun voi lähettää osoitteella: Savon Sanomat, toimitus, PL 68, 70101 Kuopio, tai sähköpostilla: veijo.miettinen@dnainternet.net. Muista aina liittää mukaan yhteystietosi.

Kalakilpailuun voi lähettää nyt myös videoita. Niitä julkaistaan Savon Sanomien verkkopalvelussa. Ota yhteyttä verkkotuottaja Jussi Murtasaareen (puh. 017303368) ennen kuin lähetät videon.

Uusimmat

Viihde

21.01.2019 Sutkaus

20.01.2019 Sutkaus

The Sun: Spice Girls pyysi Saara Aaltoa mukaansa kiertueelle korvaamaan puuttuvaa laulajaa

19.01.2019 Toivanen

19.01.2019 Sutkaus

18.01.2019 Sutkaus

18.01.2019 Toivanen

Suomen paras tanssipaikka löytyy Kuopiosta – listalla muitakin suosikkiravintoloita Savosta

17.01.2019 Sutkaus

IL: Kristiina Komulainen alkoi opiskella poliisiksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.