Kultakalaepidemiaa torjutaan hauki-istutuksilla Gotlannissa

Vanhassa myllylammessa uiskentelevat lukuisat kultakalat ovat murheena Gotlannin saarella Ruotsissa. Joku päästi kultakaloja Väten alueella olevaan lampeen monta vuotta sitten, ja kalat ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti.

Jos tämä vieraslaji pääsee leviämään ojaa pitkin läheiseen jokeen ja sieltä edelleen laajemmin vesistöihin, horjuu koko ekosysteemi. Sen lisäksi, että kultakalat tekevät veden sameaksi ja ajavat muut lajit ahtaalle, ne voivat tartuttaa muihin kaloihin sairauksia.

Viranomaiset ovat istuttaneet lampeen haukia, joiden toivotaan pistävän kultakaloja poskeensa. Myös koko lammen kuivattamista on pohdittu.

- Koriste- ja akvaariotarkoituksiin hankittuja kaloja ei saa koskaan päästää luontoon, muistuttaa kalastusviranomainen Rolf Gydemo Ruotsin radion haastattelussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

Seiska: Salkkareiden kestotähti antaa häiden odottaa vielä 40 vuoden avoliiton jälkeen – kaipaa erityisesti yhtä sarjan hahmoa

17.10.2019 Sutkaus

16.10.2019 Sutkaus

15.10.2019 Sutkaus

Dokumentaristi Petteri Saario uskoo ihmisen leimautuvan lapsuutensa ympäristöön

14.10.2019 Sutkaus

Olli Herman nöyränä TTK-tanssiparketilla: "Tajuan raadollisesti, etten ole kovin lahjakas – Kompensoin puutteeni tekemällä viihdettä"

13.10.2019 Sutkaus

12.10.2019 Sutkaus

11.10.2019 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.