Kuopiolaisbändin päämääränä valloitus: "Tavoitteena on tehdä paras rockalbumi, mitä Suomessa on tehty"

Miksi teette vasta nyt levyn? Se on kysymys, johon kuopiolaisen Block Buster -yhtyeen rumpali Jaakko Metsäpelto on viime aikoina törmännyt useasti. Onhan bändillä ikää jo kahdeksan vuotta.

Vastaus kiteytyy numeroihin. Sellaisiin kuin 2008, 15, 13 ja 1.

– Kun bändi perustettiin vuonna 2008, olin yhtyeen vanhimpana soittajana täyttänyt juuri 15 vuotta. Bändin kuopus, veljeni Aarni, oli tuolloin 13-vuotias, Jaakko Metsäpelto aloittaa.

– Meille on tarjottu levyntekoa aikaisemminkin, mutta debyyttialbumin, sen yhtyeen ensimmäisen, voi tehdä vain kerran. Nyt sille on oikea hetki. Tavoitteena on tehdä paras rockalbumi, mitä Suomessa on tehty. Se ei olisi onnistunut aikaisemmin.

Metsäpelto huomauttaa, että Block Buster on nyt valmis levyttämään myös imagonsa puolesta. Kaikki soittajat ovat jo parikymppisiä, eikä bändiä enää vahingossakaan lokeroida lapsisensaatioksi tai teini-bändiksi.

– Jossakin vaiheessa meitä kategorisoitiin samaan kastiin Sturm und Drangin ja muiden teiniyhtyeiden kanssa, ja se ärsytti suunnattomasti.

Debyyttialbumin äänitys on tarkoitus aloittaa syksyllä kesän keikkojen jälkeen. Nauhoitukset tehdään todennäköisesti Etelä-Suomessa, joskin Metsäpellon mukaan prosessiin liittyy vielä muutama kysymysmerkki. Esimerkiksi neuvottelut ovat kesken parinkin eri levy-yhtiön kanssa.

– Viritelmät ovat vähän auki. Se on kuitenkin päätetty, että teemme syksyllä levyn, vaikka sitten omakustanteena, ja julkaisemme sen alkuvuodesta.

Metsäpelto lupaa levyn kuulostavan tutulta Block Busterilta, eli suoraviivaiselta hardrockilta pienin vivahtein. Suurin osa levyn kappaleista on uusia, mutta mukaan otetaan mahdollisesti myös joku jo julkaistuilta ep:iltä tuttu kappale – tosin uutena sovituksena.

Lisäksi rumpali lupaa, että mukaan tulee pari kappaletta, jotka poikkeavat hieman totutusta.

– Meillä on jo selvä kuva kokonaisuudesta. Vuosien aikana sävellyksiin on tullut lisää melodisuutta ja stemmoja, vaikka samoista aineksista olemme aina biisimme veistäneet.

Monet artistit ovat luopuneet albumikokonaisuuksista ja kertoneet keskittyvänsä vain yksittäisten kappaleiden julkaisuun. Metsäpelto kertoo nuoresta iästään huolimatta olevansa vanhan liiton rockdiggari, joka tykkää fyysisestä levystä.

– Ja kyllä levy tekee bändistä jotenkin vakavasti otettavamman. On fyysinen, konkreettinen esine edustamassa musiikkia.

Kuluva vuosi on ollut Block Busterille yksi uran kiireisimmistä. Alkuvuonna yhtye kiersi Santa Cruzin lämppärinä ympäri Suomea, ja bändin omiakin keikkoja on ollut kiitettävästi. Kesän kohokohdaksi on nousemassa esiintyminen Tuska-festivaalin päälavalla heinäkuun alussa.

Metsäpelto myöntää, että pääsy Suomen tärkeimmälle raskaan musiikin festivaalille on koko yhtyeelle iso juttu.

– Heinäkuun loppupuolella esiinnymme kotimaisemissa Ottopojassa sekä Kuopiorockissa. Kesän keikkojen jälkeen voi hyvillä fiiliksillä sulkeutua studioon.

Block Buster on edennyt urallaan rauhallisin askelin, vaikka yhtye on esimerkiksi nähty lämmittelemässä vuonna 2011 Bon Jovia kymmenen tuhannen katsojan edessä Helsingissä.

– Suomea on kierretty jo aika hyvin, joten seuraava tavoite on päästä rajojen ulkopuolelle. Debyytti ulos ja Eurooppaan. Olisi hieno päästä vaikka kiertämään vaikka jonkun lämppärinä.

– Jos viiden vuoden päähän katsotaan ja toivoa saa, niin silloin ulkona voisi olla kolme albumia ja maanosista olisimme käyneet jo useimmissa. Tietenkin tässä päämääränä on valloittaa lopulta koko maailma.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

5.7.2020 Sutkaus

4.7.2020 Sutkaus

3.7.2020 Sutkaus

2.7.2020 Sutkaus

1.7.2020 Sutkaus

30.6.2020 Sutkaus

29.6.2020 Sutkaus

28.6.2020 Sutkaus

27.6.2020 Sutkaus

26.6.2020 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.