Kuopiolaisen missifinalistin piti pantata tietoa koko viikonloppu – ja nyt se on julkista! Katso kuvat Sonja Länsivuoresta vuosien varrelta

Savon Sanomien Juhannusneito 2018 Sonja Länsivuori on edennyt Miss Suomi -finaaliin.

Finalistikymmenikkö julkistettiin eilen aamupäivällä Sokos Hotel Presidentissä Helsingissä. Kuopiolainen Länsivuori kilpailee finaalissa numerolla 3.

Muut finalistit ovat kilpailunumerojärjestyksessä Riikka Uusitalo Helsingistä, Laura Lahtinen Lahdesta, Riina Salokorpi Seinäjoelta, Anni Harjunpää Tampereelta, Emmi Suuronen Kouvolasta, Jutta Kyllönen Oulusta, Elisa Karimo Turusta, Aino Aaltonen Turusta ja Katariina Juselius Helsingistä.

 

Kuopiolainen läpäisi tiensä finaaliin jo perjantaina, jolloin 20 semifinalistin joukosta seulottiin kärkikymmenikkö, ja puolet porukasta matkusti takaisin koteihinsa.

– Sain kertoa pääsystä finaaliin vain perheelle ja poikaystävälle, mutta muutoin piti odottaa virallista, maanantaina pidettävää tiedotustilaisuutta. Samalla jäin sitten kiertueelle, joten en päässyt juhlistamaan paikkaa perheeni kanssa.

Finaalistikarsintaan lähtiessään ohjeena oli pakata kuukauden tavarat matkalaukkuun siltä varalta, että tie vie finaalikiertueelle.

Finaali huipentuu Billnäsin ruukilla 28. syyskuuta.

Sonja Länsivuori voitti Savon Sanomien Juhannusneito -kilpailun vuonna 2018. Kuva: Annukka Miettinen

Semifinalistit olivat selvillä toukokuussa, ja kesän ajan yleisö on saanut äänestää omaa suosikkiaan. Suosikki pääsi finaaliin suoraan. Äänestyksen voitti Riikka Uusitalo.

Lopuilla 19 semifinalistilla oli edessään puhe-, haastattelu- ja uimapukuesittäytyminen tuomaristolle. Länsivuori kertoo, että esiintymistä rakastavana nämä tilanteet olivat hänelle hyvin kotoisia.

– Tuomaristo halusi tietää muun muassa, mikä on erikoisin fakta minusta, millainen on somebrändini ja mikä muuttuisi, jos minusta tulisi Miss Suomi.

Erikoisimmaksi faktaksi Länsivuori nimesi tuomaristolle sen, että hän tulee vauhdikkaasta kilpaurheiluperheestä ja että hänen oma lajinsa on kilpacheerleading, joka on hyvin haastavaa.

Haastattelussa hän analysoi somenäkyvyyden tärkeyttä nykyajassa, mutta samalla hän tiedostaa, että kilpailun järjestäjälle on tärkeää, että somenäkyvyys on esimerkillistä.

Sonja Länsivuori on vakuuttanut pitkin matkaa esiintymistaidoillaan. Hän osallistui castingiin villillä kortilla eli menemällä paikalle tilaisuuteen, josta oli mahdollisuus päästä semifinaaliin.

 

 

Vuonna 2014 Sonja Länsivuori esiintyi haastateltavina artikkelissa, joka käsitteli Instagramin käyttöä. Nykyään se on missifinalistille tärkeä työkalu. Kuva: Viivi Naumanen

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Söpöysvaroitus! Missifinalisti Sonja Länsivuori osallistui SS:n kuvauksiin jo lapsena – Missimaailmaa tunteva puhuu lämpimästi

Kuopiolainen Sonja Länsivuori Miss Suomi -finaaliin

Uusimmat

Viihde

9.7.2020 Sutkaus

8.7.2020 Sutkaus

7.7.2020 Sutkaus

Yle: Suosittu Temptation Island Suomi -sarja kuvataan heinäkuussa Thaimaan sijasta Kainuussa

6.7.2020 Sutkaus

5.7.2020 Sutkaus

4.7.2020 Sutkaus

3.7.2020 Sutkaus

2.7.2020 Sutkaus

1.7.2020 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.