Läskisoosin valmistus yllätti kokkikilpailijat

Helsinkiläiskokit valtasivat kärkisijat Vuoden kokki -kisassa viikonvaihteessa. Voiton korjasi Henri Kotkavuori ravintola Savoysta. Toiseksi tuli Petri Niilola ravintola K 17:stä ja kolmanneksi Teppo Säkkinen ravintola Savoysta.

Finaaliin selvinneet kuusi kokkia joutuivat valmistamaan kaksi erillistä ateriaa 12 hengelle. Ennakkoon annetun tehtävän pääraaka-aineena oli kotimainen ankka. Yllätystehtävänä kokit joutuivat valmistamaan suomalaiskansallista läskisoosia, josta heidän piti tehdä päivitetty versio. Lisäksi heidän tuli valita siihen sopiva perunalajike.

- Suurimman haasteen kilpailijoille muodosti klassisen läskisoosin kastike. Joidenkin kilpailijoiden lihan mehukkuus oli tärveltynyt, kertoi kilpailun päätuomari Pekka Terävä.

Vuoden kokki -kilpailun järjestäjä on suomalaista ruokaosaamista edistävä Gastronomie Finlande -säätiö.

Uusimmat

Viihde

20.01.2019 Sutkaus

The Sun: Spice Girls pyysi Saara Aaltoa mukaansa kiertueelle korvaamaan puuttuvaa laulajaa

19.01.2019 Toivanen

19.01.2019 Sutkaus

18.01.2019 Sutkaus

18.01.2019 Toivanen

Suomen paras tanssipaikka löytyy Kuopiosta – listalla muitakin suosikkiravintoloita Savosta

17.01.2019 Sutkaus

IL: Kristiina Komulainen alkoi opiskella poliisiksi

16.01.2019 Toivanen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.