Läskisoosin valmistus yllätti kokkikilpailijat

Helsinkiläiskokit valtasivat kärkisijat Vuoden kokki -kisassa viikonvaihteessa. Voiton korjasi Henri Kotkavuori ravintola Savoysta. Toiseksi tuli Petri Niilola ravintola K 17:stä ja kolmanneksi Teppo Säkkinen ravintola Savoysta.

Finaaliin selvinneet kuusi kokkia joutuivat valmistamaan kaksi erillistä ateriaa 12 hengelle. Ennakkoon annetun tehtävän pääraaka-aineena oli kotimainen ankka. Yllätystehtävänä kokit joutuivat valmistamaan suomalaiskansallista läskisoosia, josta heidän piti tehdä päivitetty versio. Lisäksi heidän tuli valita siihen sopiva perunalajike.

- Suurimman haasteen kilpailijoille muodosti klassisen läskisoosin kastike. Joidenkin kilpailijoiden lihan mehukkuus oli tärveltynyt, kertoi kilpailun päätuomari Pekka Terävä.

Vuoden kokki -kilpailun järjestäjä on suomalaista ruokaosaamista edistävä Gastronomie Finlande -säätiö.