"Lainaeukko" löytyi myynti-ilmoituksen avulla netistä – kohta parivaljakko potkii rantaa kohti

Varkautelainen kaksinkertainen eukontyönnön maailmanmestari Markku Levänen etsi tulevaan kilpailuun kyytiläistä nettiin laittamallaan myynti-ilmoituksella. Tarjolla oli mahdollisuus päästä maailmanmestariksi ryhtymällä "lainaeukoksi" Leväsen potkukelkan kyytiin.

Huutoja tehtiin lopulta vain yksi, vaikka ilmoitus kiinnosti 700 uteliasta. Kyytiläiseksi lähti Joroisissa asuva Miia Salinto, jonka avopuoliso teki huudon 105 euron hintaan.

– Odotan innolla uutta kokemusta. Innostun aina vähän kaikista erikoisista asioista. Minä yleensä ajelutan lapsia, nyt on minun vuoro päästä kyytiin, Salinto kommentoi.

Levänen on yksi maailman parhaista potkukelkkailijoista. Hän on voittanut Norjan Hurdalissa järjestettävien alamäkipotkukelkkailun maailmanmestaruuskilpailut viimeisinä neljänä peräkkäisenä vuonna, Multian MM-potkukelkkailun mestaruuksia ja Kuopiossa järjestettävän Finland Ice Marathonin 50 kilometrin potkukelkkailu -sarjan.

Eukontyönnön maailmanmestaruuskisat järjestetään helmikuussa Kolilla. Kilpailussa potkutellaan noin seitsemän kilometrin matka Koli -Vuonislahti välistä jäätietä, joka on virallisesti Euroopan sisävesien pisin jäätie.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.