Legendaarinen kuopiolaisbaari täytti 50 vuotta: Katso kuvat synttäreiltä

Kuopion Hiltulanlahdessa sijaitseva Takka Baari juhli lauantaina 50-vuotissyntymäpäiväänsä. Nykyiset yrittäjät Pekka ja Senja Judin ovat pyörittäneet baaria jo 15 vuotta. Pekka Judinin mukaan baarissa on haluttu säilyttää alkuperäinen tunnelma, joten sisustusta ja kalusteita ei ole lähdetty uusimaan radikaalisti. Takka Baarin on perustanut Aune Halonen vuonna 1966.

– Pöydät ja lattiat ovat alkuperäiset. Olemme hankkineet ainoastaan tuolit ja rakentaneet terassin.

Baarissa iltaa viettivät lauantaina muiden muassa paikan kanta-asiakkaat Jani ja Eveliina Alhonmäki sekä Taina ja Ari Kärkkäinen.

– Käymme täällä silloin tällöin. Parasta täällä on karaoke ja olohuonetunnelma. Myös yrittäjäpari on todella mukava.

Judinien mukaan baarissa käy paljon oman kylän kanta-asiakkaita, mutta välillä sisällä on pistäytynyt kuuluisuuksiakin. Muun muassa tanssija-koreografi Jorma Uotinenkin on käynyt paikassa.

– Joskus meillä on käynyt asiakkaita myös muun muassa Suonenjoelta. Sana paikasta on kiertänyt kanta-asiakkaiden kautta.

Pekka Judinin mukaan asiakaskunnassa on vuosien varrella tapahtunut muutosta. Myös Hiltulanlahden uudet asukkaat ovat löytäneet paikan. Takka Baarin vetonaula on karaoke.

– Karaoke-iltoja ei kuitenkaan voi pitää kuin pari kertaa viikossa, sillä kaikki asiakkaat eivät siitä pidä.

Senja Judinin mukaan alalla on paljon kilpailua, mutta baari on kannattanut sen verran hyvin, että se on elättänyt yrittäjäparin. B-oikeuksin varustetun baarin seinältä löytyy myös Laatuolutta-kyltti.

– Hartwallin miehet kävivät täällä tekemässä tarkastuksen ja myönsivät kyltin. Kyltin saamiseen vaaditaan muun muassa, että lasit ja hanat on puhdistettu kunnolla.

Viisikymppisiä juhlistettiin lauantaina muun muassa siten, että Ape Saastamoinen oli tulossa esiintymään baariin. Myös makkaraa oli tarkoitus paistaa.

– Sitä en voi varmaksi luvata, että kymmenen vuoden päästä vietettäisiin baarin kuusikymppisiä, Pekka Judin sanoo.

------------------------------

Oikaisu 14.8. klo 9.15: Jutussa haastateltiin Eveliina Alhonmäkeä, ei Eeva Alhonmäkeä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

5.4.2020 Sutkaus

4.4.2020 Sutkaus

Tyyne Kettunen Savon Sanomille: "Turvavirvontavitsalla voi virpoa myös eristyksistä parvekkeelta"

3.4.2020 Sutkaus

2.4.2020 Sutkaus

1.4.2020 Sutkaus

31.3.2020 Sutkaus

30.3.2020 Sutkaus

29.3.2020 Sutkaus

28.3.2020 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.