Malla Malmivaara on tunteita täynnä

Näyttelijä Malla Malmivaaran, 26, sukunimi vihjaa oikeaan suuntaan. Kyllä, hän on näyttelijä Laura Malmivaaran pikkuserkku, aikoinaan itsekin Lauraksi ristitty. Nykyisin Malla Malmivaarana tunnetun näyttelijän pikkuserkkuihin kuuluu myös jääkiekkoilija Olli Malmivaara.

Tässä on nyt se kolmas Malmivaara, joka tuntee muusikkona myös nimen Belle Who.

Ne rakkaan lapset monet nimet - ja monet ammatit, jotka kuulostavat luontevilta, kun sukupuuta pilkotaan hieman lisää. Malmivaaran eno on näyttelijä Tapio Liinoja ja äiti näyttelijä Hanna Liinoja. Musiikkikin on aina soinut lähipiirissä.

Neljävuotiaasta asti teatterissa niin katsomossa kuin lavalla viihtynyt Malmivaara mietti lukiovuosina Kuopiossa, että ei sittenkään. Hän näytteli ylioppilasteatterissa mutta koki, että ei osaa, ei riittävän hyvin. Ja että klassiseksi soittajaksi hänestä ei ole, sillä se vaatisi liian paljon harjoittelua. Välillä hän haaveili argeologin ammatista.

Lukion jälkeen Jyväskylässä hän sai intonsa takaisin. Hyvä hullunkiilto silmissä on sittemmin säilynyt.

- Äitini on ollut opastaja mutta ei tyrkyttäjä; hän on sanonut, että tämä ei ole kaikkein helpoin ala. Opiskeluaikanakin olen miettinyt sitä, mikä minussa on se juttu; onko minussa mitään mielenkiintoista.

Nykyisin Malmivaara uskoo olevansa riittävän hyvä.

- Uskon, että kun tekee paljon töitä, sillä pärjää ja se palkitsee. Olen saanut siihen hyvät ainekset.

Häikäilemätön pop

Malmivaara näyttelee muun muassa tuoreessa Kielletty hedelmä -elokuvassa. Aiemmin hänet on nähty esimerkiksi tv-sarjassa Suojelijat ja elokuvassa Tyttö sinä olet tähti.

- Nyt kun olen tehnyt kameran kanssa hommia, olisi kiva mennä taas teatteriin. Teatterissa päivärytmi on kuitenkin aivan älyttömän raskas. Musiikkihomma pitäisi handlata myös siinä samalla, Malmivaara pohtii.

Malmivaara ei ole laulava näyttelijä tai näyttelevä laulaja vaan yhtäaikaa molempia, sen tarkemmin määrittelemättä.

- Luulen, että onnistun kantamaan molemmat, vähän niin kuin Olavi Uusivirta, joka tekee molempia oikein hyvällä balanssilla, Malmivaara kehuu.

Belle Whon musiikkia hän kuvaa häikäilemättömäksi, veikeäksi popiksi. Pian hän säntää keikoille tuoreen levynsä myötä.

Paitsi näyttelijä ja laulaja Malmivaara on myös äiti; ei ihme, että vuorokauden tunnit eivät aina tunnu riittävän hänelle.

-Todella usein on sellainen olo, että en ehdi. Onneksi kiire menee yleensä jaksoissa, tosin joskus liian pitkissä jaksoissa. Innostun niin helposti kaikista projekteista, että täytyy muistaa miettiä ja osata sanoa ei.

Vaikka aikaa on aina liian vähän, Malmivaara uskoo monenlaisen tekemisen antavan voimaa.

- Jos jotakin haluaa ja tuntee, että sitä voisin osata, pitää ehdottomasti alkaa tehdä. Yhteen hommaan kyllästyy helpommin kuin moneen. Asiat tukevat toisiaan.

Tunteita täynnä

Tunteellinen tarinankertoja-kin Malmivaara on. Siksi hän viihtyy yleisön edessä. Jotain itseilmaisua siihen myös liittyy, hän pohtii.

- Olen niin tunteellinen ihminen, että haluan jakaa tunteiden heräämistä muillekin. Olen myös tarinankertoja. Tykkään kokemuksista, joita itse saan teatterissa ja elokuvissa ja varsinkin musiikissa, hän innostuu.

Malmivaara haaveilee hyvistä rooleista ja hyvästä Belle Whon musiikista, jonka hän toivoo "tulvivan ihmisille".

- Haluan pysyä hyvässä balanssissa ja kehittyä enkä jämähtää mihinkään. Olla katkeroitumatta ja muistaa uskaltaa aina tehdä, pysyä virkeänä ja positiivisena ja muistaa aina itseni, hän määrittelee.

Malmivaaran opinnot Teatterikorkeakoulussa ovat loppusuoralla. Kun pinnan alla on kuhissut muun muassa Kielletyn hedelmän vuoksi, näyttelijä on puurtanut opintojensa parissa. Tavoitteena on valmistua tänä vuonna.

- Nyt teen niin paljon kuin ehdin, ennen kuin työt lähtevät taas rönsyilemään, hän suunnittelee.

Pian julkaistava levy työllistää Belle Whota ja maaliskuussa alkavan Virta-sarjan kuvaukset Malmivaaraa.

- Kalenteri täyttyy koko ajan, ja hyvä niin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

Olli Herman nöyränä TTK-tanssiparketilla: "Tajuan raadollisesti, etten ole kovin lahjakas – Kompensoin puutteeni tekemällä viihdettä"

13.10.2019 Sutkaus

12.10.2019 Sutkaus

11.10.2019 Sutkaus

10.10.2019 Sutkaus

9.10.2019 Sutkaus

Tämä keikka aiheutti kuopiolaisnuorille kylmiä väreitä – Yhdysvaltalainen Ariana Grande toi lauantaina makeutusainetta kuopiolaisnuorten elämään

8.10.2019 Sutkaus

Jenni Vartiaiselle vauva – "Hän on täällä terveenä ja täydellisenä"

7.10.2019 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.