Martikainen auttoi positiiviseen ajatteluun

Elämä on juhla on mestarien työtä. Musiikillisesti levy ei tietenkään kuulosta Zen Cafélta, mutta Samuli Putron nerokkaasti elämää myötäilevät lyriikat ovat edelleenkin läsnä pysäyttävällä tavalla. Tällä albumilla sanoitukset tosin vaikuttavat toiveikkaammilta kuin koskaan ennen.

- Arastelin esimerkiksi Tuhkaa korulippaassa -biisiä, jonka tekstissä elämällä on tarkoitus ja joka hetkessä kauneutta. Jarkko Martikaisen panos oli juuri siinä vaiheessa merkittävä, sillä hän rohkaisi työstämään eteenpäin näitä positiivisia kappaleita. Jarkko kyseli esimerkiksi, millaisen viestin haluat välittää yksittäiselle ihmiselle, sanoo Putro.

Odottamattominta on ehkä se, että Putro laulaa useassa kappaleessa lapsista.

- Huomasin tämän tahattoman teeman vasta ennen koko jutun viimeistelyä. Tajusin homman vasta, kun levyn äänittäjän vaimo tokaisi, että "jaahas, naistenlehtien otsikot ovat sitten jo valmiina".

- Levyllä on muitakin biisejä, joiden merkitys on tavallaan muuttunut ajan kuluessa. Esimerkiksi Helismaa on aikoinaan kirjoitettu yhden ihmisen omasta murroksesta, mutta nyt uudessa maailmanlaajuisessa talouskriisissä kappaleen voi käsittää aivan uudella tavalla.

Kuinka paljon levyn vastaanotto jännittää sinua? Nyt esiinnyt kuitenkin omalla nimelläsi, etkä bändin suojamuurin kanssa.

- Tottakai tunnen jään rapisevan jalkojen alla. Ja samalla toivon ihan tolkuttomasti, että se kestää painoni. Mutta riippumatta yleisön vastaanotosta minusta tuntuu, että olen saavuttanut jotakin sellaista, joka vaikuttaa elämääni hyvin pitkän ajan. Se ei ole huono tunne.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

11.12.2019 Sutkaus

10.12.2019 Sutkaus

9.12.2019 Sutkaus

Miss Universumiksi kruunattiin Etelä-Afrikan edustaja

8.12.2019 Sutkaus

7.12.2019 Sutkaus

6.12.2019 Sutkaus

5.12.2019 Sutkaus

HS: Kuopion kaupunginorkesterin ylikapellimestarin viulukonsertto järisyttää legendaarista brittirokkaria

4.12.2019 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.