Matti Hiltunen ei näe vielä itseään töissä Arkadianmäellä

Matti Hiltunen , 22, odottaa kahviossa ja juo pillimehua. Häntä ei ensi näkemällä uskoisi puolueen perustajaksi. Hiltunen toteaakin vaatimattomasti, ettei hän ole ensimmäisenä itseään eduskuntaan tyrkyttämässä.

- Olen suhteellisen nuori vielä. Katsotaan sitten lähempänä vaaleja. Puoluettakaan ei ole vielä rekisteröity, joten ei kannata mennä liian paljon asioiden edelle.

Suurin osa Hiltusen lähipiiristä ei välttämättä edes tiedä nuorukaisen toimista. Hän ei ole kertonut puolueen perustamisaikeistaan äitiään lukuun ottamatta kenellekään. Mediat ja Ruotsin Piratpartiet ovat ottaneet häneen yhteyttä.

Suomalaisnuoria haukutaan kilpaa poliittisesta passiivisuudesta. Hiltusesta ei voi sanoa samaa, vaikka miehelle ei aiempaa poliittista taustaa olekaan.

- Olen aina ollut hirveän huono kuulumaan järjestöihin, kun unohdan aina maksaa jäsenmaksut, ja sitten he erottavat minut. Nyt ainakin vanhana voin sanoa, että yritin tehdä jotakin, joka on itselleni merkittävää.

Nuorta miestä ei pelota, vaikka osa ihmisistä leimaa piraattipuolueen toiminnan rikolliseksi. Poliisit eivät ole käyneet vielä oven takana koputtamassa.

- Puolueen perustaminen on onneksi vielä sallittua. Emme kannusta ketään rikolliseen toimintaan. Suomalaisia ei tarvitse kannustaa piratismiin. He suoriutuvat siitä ihan kannustamattakin.

Tällä hetkellä puoluetoiminta syö ison osan Hiltusen ajasta. Hän kuitenkin optimistisesti uskoo, että tulevaisuudessa aikaa riittää taas muuhunkin.

- Luulen, että yleinen huomio alkaa laantua, kun uutuudenviehätys menee ohi. Ihmiset muistavat, että eletään vaalien jälkeistä vuotta eikä politiikan pitäisi kiinnostaa vielä ketään tässä vaiheessa.

Uusimmat

Viihde

26.9.2018 Sutkaus

Sirkustaiteilija Salima Peippo aloitti uuden elämän Kuopiossa: "Täällä on hyvä olla"

25.9.2018 Sutkaus

Voice: Seurustelemaan ryhtynyt Olli Herman teki biisin ihastuksen tunteesta ja seksistä

24.9.2018 Sutkaus

23.9.2018 Sutkaus

Tunnistatko klassikkokirjat ensimmäisten sanojen perusteella? Testaa!

Kuopion Käsityö- ja tehdasseuruus 150 vuotta

22.9.2018 Sutkaus

21.9.2018 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa Savon Sanomien uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.