Miehen on parempi pettää kuin ihastua

Naiset hermostuvat enemmän siitä, että heidän kumppaninsa hellät tunteet siirtyvät toiseen kohteeseen kuin siitä, että kumppani on fyysisesti uskoton, kertoo Daily Mail. Sen sijaan miehillä asia on toisin: miehet hyväksyvät helpommin tunteiden vaihtelun, mutta tuomitsevat seksuaalisen uskottomuuden. Asia paljastuu tuoreeesta tutkimuksesta, joka on tehty norjalaisessa yliopistossa.

Tutkimusta johtanut professori Mons Bendixen huomauttaa, että naisten ja miesten psykologinen käyttäytyminen on monessa asiassa samanlaista, mutta suvun jatkamisessa mielipiteet jakautuvat. Naiset pelkäävät, että mies karkaa ihastuksensa mukaan ja jättää naisen kasvattamaan yksin lapset. Mies pelkää, että joutuu mahdollisesti kasvattamaan jonkun toisen miehen lapsen.

Tutkimuksessa vastaajille annettiin sattumanvaraisesti yksi neljästä lomakkeesta, jossa kyseltiin kateellisuudesta. Yksi kysymys kuului muun muassa seuraavasti: "Kuvittele, että kumppanisi rakastuu toiseen ja aloittaa tämän kanssa intohimoisen seksisuhteen. Kumpi häiritsee enemmän: rakastuminen vai seksi?"

Tutkimuksen tuhannesta vastaajasta miehistä 45,9 prosentti oli hermostuneempi seksuaalisesta uskottomuudesta kuin henkisestä uskottomuudesta, kun vastaava luku naisten kohdalla oli 16,6 prosenttia.

Myös muissa testikysymyksissä suunta oli sama: miehet olivat kateellisempia seksistä, naiset tunteista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

16.10.2019 Sutkaus

15.10.2019 Sutkaus

Dokumentaristi Petteri Saario uskoo ihmisen leimautuvan lapsuutensa ympäristöön

14.10.2019 Sutkaus

Olli Herman nöyränä TTK-tanssiparketilla: "Tajuan raadollisesti, etten ole kovin lahjakas – Kompensoin puutteeni tekemällä viihdettä"

13.10.2019 Sutkaus

12.10.2019 Sutkaus

11.10.2019 Sutkaus

10.10.2019 Sutkaus

9.10.2019 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.