Monty Python -tähden protesti: John Cleese jättää kotimaansa ja muuttaa Karibialle

Monty Python -ryhmästä tunnettu koomikko John Cleese, 78, kertoo pettyneensä Iso-Britanniaan niin pahasti, että muuttaa asumaan Karibianmerelle pienelle Nevisin saarelle.

Cleese kertoi BBC:n Newsnight-ohjelmassa olevansa erityisen katkera brittiläisille sanomalehdille. Cleesen mukaan esimerkiksi brexit-keskustelun taso on ollut surkea.

Koomikko syyttää maan oikeistohallitusta skandaalilehdistön käytäntöihin pureutuneen Leveson-tutkinnan lakkauttamisesta. Leveson-tutkinnan toisen vaiheen oli tarkoitus esitellä lehdistön toiminnalle uudet eettiset säännökset, mutta britannian nykyinen hallitus hylkäsi tutkinnan.

Brexit-väittelyjä Cleese pitää kaikkein masentavimpana asiana omassa maassaan. Euroeron kannattajia koomikko syyttää valehtelusta, eroamista vastustaneita seurauksilla pelottelusta.

– Hyvin harvalla on mitään käryä siitä, mitä oikeastaan tulee tapahtumaan. Miksi kaikki kiihkoilevat, vaikka eivät voi mitenkään tietää lopputulosta, Cleese ihmettelee.

Cleese aikoo muuttaa Nevisiin syksyllä. Nevis on noin 12 000 asukkaan Pieniin Antilleihin kuuluva saari, joka on osa Saint Kitts ja Nevisin saarivaltiota. Saint Kitts ja Nevis on Iso-Britannian entinen siirtomaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

25.2.2020 Sutkaus

24.2.2020 Sutkaus

Yle: MacGyveria näytelleellä Richard Dean Andersonilla on suomalaiset sukujuuret

23.2.2020 Sutkaus

22.2.2020 Sutkaus

21.2.2020 Sutkaus

20.2.2020 Sutkaus

19.2.2020 Sutkaus

18.2.2020 Sutkaus

17.2.2020 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.