Muistatko vielä tämän laulukisan vuodelta 1995?

Tv:ssä on pyörinyt vuosien saatossa jos jonkinlaisia laulukilpailuja. Yksi lyhyimmiksi jääneistä oli MTV3:lla vuonna 1995 esitetty Kiitorata.

Kiitoradassa esiteltiin uusia suomalaisia artisteja, yhtyeitä ja kappaleita. Valtaosasta esiintyjistä ei ole ohjelman jälkeen kuultu (ellei lasketa sitä, että Kai Merilä kirjoittaa edelleen Matti Nykäsestä juttuja Seiskaan), mutta lyhyen historiansa aikana Kiitorata ehti tehdä kaksi todellista löytöä.

Ensimmäinen näistä oli kisan voittanut Anna Eriksson. Oheisella videolla 18-vuotias Eriksson näyttää jo täyden potentiaalinsa. Kisa olikin nuorelle laulajalle todellinen kiitorata, josta hän ponkaisi suomalaiselle tähtitaivaalle. Siellä Eriksson on pysytellyt kohta 20 vuoden ajan.

Kenties Erikssoniakin enemmän nostetta kisasta sai tyttöbändi Nylon Beat. Jonnan ja Erinin jälkipolville säilyneet esitykset "Oot kuin karkkia mulle" ja "Kreisi oon" näyttävät Naikkarit täydessä hönöttävässä teinimäisyydessään, mutta samalla niistä paistaa läpi se iloinen energia, jolla duo takoi itsensä lopulta musiikkimaailmassa uskottavaan artistisuuteen asti.

2000-luvun sliipattujen laulukilpailuiden rinnalla Kiitorata-pätkät ovatkin lutuisia nostalgiatrippejä toiseen aikaan, jolloin kaikki oli vähän pienempää ja amatöörimäisempää mutta samalla myös ajoittain lämpimämpää.

Uusimmat

Viihde

21.01.2019 Sutkaus

20.01.2019 Sutkaus

The Sun: Spice Girls pyysi Saara Aaltoa mukaansa kiertueelle korvaamaan puuttuvaa laulajaa

19.01.2019 Toivanen

19.01.2019 Sutkaus

18.01.2019 Sutkaus

18.01.2019 Toivanen

Suomen paras tanssipaikka löytyy Kuopiosta – listalla muitakin suosikkiravintoloita Savosta

17.01.2019 Sutkaus

IL: Kristiina Komulainen alkoi opiskella poliisiksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.