Muumilaakson animaatiopäällikkö vierailee Suomessa

Muumilaakson tarinat -televisiosarjan animaatiopäällikkönä toiminut Yasuhiro Nakura vierailee parhaillaan Suomessa. Hän osallistuu kunniavieraana Tampereella viikonloppuna pidettävään roolipeli- ja animetapahtuma Traconiin.

Tänään iltapäivällä Nakura kävi Muumilaaksossa, joka sijaitsee Tampereen pääkirjasto Metson alakerrassa. Siellä moni muukin japanilainen on syventynyt Tove Janssonin alkuperäistöihin.

- Arvasin, että minulta Suomessa kysytään, kuka muumihahmoista on tärkein. Kyllä se taitaa olla Nuuskamuikkunen, sanoo Yasuhiro Nakura.

- Muumeilla on edelleen minulle hyvin erityinen merkitys. Puolet minusta on Tove Janssonin rakentamaa, muumit ovat vaikuttaneet tosi vahvasti, Nakura sanoo.

Nuuskamuikkusen Nakura löysi jo ennen kuin hänestä tuli Muumilaakson liikkuvan version tekijä.

- Nuuskamuikkunen on filosofinen tyyppi, semmoinen matkustajasielu, hän sanoo.

Muumien jälkeen Nakura on toiminut monien muiden animaatioelokuvien ja -sarjojen hahmosuunnittelijana ja animaatiopäällikkönä. Fantasian ja animen ystävät arvostavat etenkin hänen mielikuvituksekkaita pitkiä elokuviaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

Dokumentaristi Petteri Saario uskoo ihmisen leimautuvan lapsuutensa ympäristöön

14.10.2019 Sutkaus

Olli Herman nöyränä TTK-tanssiparketilla: "Tajuan raadollisesti, etten ole kovin lahjakas – Kompensoin puutteeni tekemällä viihdettä"

13.10.2019 Sutkaus

12.10.2019 Sutkaus

11.10.2019 Sutkaus

10.10.2019 Sutkaus

9.10.2019 Sutkaus

Tämä keikka aiheutti kuopiolaisnuorille kylmiä väreitä – Yhdysvaltalainen Ariana Grande toi lauantaina makeutusainetta kuopiolaisnuorten elämään

8.10.2019 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.