Muumilaakson animaatiopäällikkö vierailee Suomessa

Muumilaakson tarinat -televisiosarjan animaatiopäällikkönä toiminut Yasuhiro Nakura vierailee parhaillaan Suomessa. Hän osallistuu kunniavieraana Tampereella viikonloppuna pidettävään roolipeli- ja animetapahtuma Traconiin.

Tänään iltapäivällä Nakura kävi Muumilaaksossa, joka sijaitsee Tampereen pääkirjasto Metson alakerrassa. Siellä moni muukin japanilainen on syventynyt Tove Janssonin alkuperäistöihin.

- Arvasin, että minulta Suomessa kysytään, kuka muumihahmoista on tärkein. Kyllä se taitaa olla Nuuskamuikkunen, sanoo Yasuhiro Nakura.

- Muumeilla on edelleen minulle hyvin erityinen merkitys. Puolet minusta on Tove Janssonin rakentamaa, muumit ovat vaikuttaneet tosi vahvasti, Nakura sanoo.

Nuuskamuikkusen Nakura löysi jo ennen kuin hänestä tuli Muumilaakson liikkuvan version tekijä.

- Nuuskamuikkunen on filosofinen tyyppi, semmoinen matkustajasielu, hän sanoo.

Muumien jälkeen Nakura on toiminut monien muiden animaatioelokuvien ja -sarjojen hahmosuunnittelijana ja animaatiopäällikkönä. Fantasian ja animen ystävät arvostavat etenkin hänen mielikuvituksekkaita pitkiä elokuviaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

13.8.2020 Sutkaus

12.8.2020 Sutkaus

”Lähetyssaarnaaja” taivaalla – Pasi Pirttikoski hyppää ennätyksiä ja levittää kupukuviohyppäämisen saloja

14.8.2020 Fingerpori

13.8.2020 Fingerpori

12.8.2020 Fingerpori

11.8.2020 Sutkaus

11.8.2020 Fingerpori

10.8.2020 Sutkaus

9.8.2020 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.