Myrsky-elokuvan Antti on kuin nuori Marlon Brando

Valkokangasdebyyttinsä Myrsky-filmissä tehneen näyttelijän Antti Väreen karisma hurmaa niin nuoria kuin varttuneempiakin naiskatsojia. Väreen roolihahmon Rompun punk-look vetoaa katsojiin hivenen samalla tavoin kuin Marlon Brando kapinallisena motoristina Hurjapäät-elokuvassa 1950-luvun alussa.

Koko perheen elokuva Myrsky on pyörinyt elokuvateattereissa reilun viikon, ja vaikka ihailijaposti on ollut vielä niukkaa, Väreellä on jo fanikuntansa.

- Muutama pikkutyttö on tullut kahvilassa pyytämään ujosti nimmaria. Jos fanikaarti vaihtuisi vanhempiin tyttöihin, voisi tyttöystävälläni olla jotain sanomista asiaan, Väre naurahtaa.

Myrsky on kerännyt tähän mennessä parikymmentätuhatta katsojaa, ja esimerkiksi Helsingin Sanomien kriitikko palkitsi elokuvan peräti neljällä tähdellä.

- Eihän tämä mikään Matti-elokuva ole, joka keräsi melkein 100 000 katsojaa avausviikonloppunaan, mutta katsojavirta tulee tasaisesti ja pitkällä aikavälillä, Antti Väre kertoo.

Kaukasia löytyi kaatopaikalla

Elokuvan digitaalisesti muokattuja ympäristöjä on kehuttu kansainvälisestikin ammattitaitoiseksi, sillä katsoja ei juuri huomaa käsiteltyjä kohtauksia.

- En minäkään tiennyt, että Kaukasian kohtaukset on oikeasti kuvattu Vuosaaren kaatopaikalla, Väre nauraa.

Aikaisemmin teatterissa näytellyt Antti Väre sanoo vaikeimman osuuden valkokankaalla olleen eleiden hillitseminen.

- Suuri elehdintä ja ilmeily toimii teatterissa, mutta leffassa niiden on oltava sata kertaa pienempiä, ettei homma näyttäisi hölmöltä. Mikään ei sinänsä tullut yllätyksenä. Teatterissa vastanäyttelijänäni usein ollut Mikko Nousiainen on opettanut minulle paljon teatteri- ja elokuvatyön eroista.

Vaikeaa oli myös järjestelmää vihaavan, nahkatakissa asuvan roolihahmon pitäminen samanlaisena yli vuoden kestävien kuvausten ajan. Vakavuus oli säilytettävä, ja näyttelijä sanoo, että ilman ohjaajan avustusta roolihahmo olisi helposti rönsyillyt.

- Rompun tyylille oli pysyttävä uskollisena. Rooliasussani ei vaihdu elokuvan aikana kuin paita.

- Koirien kanssa esiintyminen oli myös vaikeaa. Koska koiran käytöstä ja sen onnistumista otoksessa oli vaikea ennakoida, piti itse olla skarppina ja tehdä mahdollisimman hyvä suoritus joka kerta.

Takaisin teatteriin ja kouluun

Näyttelijäntyön ulkopuolella Antti Väre yrittää saattaa lukio-opintojaan loppuun. Elokuvan teko vei osansa miehen huomiosta, vaikka hänen mukaansa kuvaukset eivät ole lukion venymisen varsinainen syy.

- Ne ovat kyllä hyvä tekosyy, hän virnistää.

- Yritän selvitä lukiosta 3,5 vuodessa. Aloitin juuri abivuoteni ja tällä aikataululla se kestää puolitoista vuotta.

Vuoden päästä Väre palaa hetkeksi Tampereen Teatterin leipiin, mutta lukion jälkeinen aika on vielä mysteeri.

- Haluaisin opiskella alaa ja saada paperit, esimerkiksi ohjaajapuolelta, mutta katsotaan sitä sitten, Väre sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

22.1.2020 Sutkaus

21.1.2020 Sutkaus

20.1.2020 Sutkaus

19.1.2020 Sutkaus

18.1.2020 Sutkaus

17.1.2020 Sutkaus

28.1.2020 Sutkaus

16.1.2020 Sutkaus

15.1.2020 Sutkaus

14.1.2020 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.