Näin Markku valittiin Huutokauppakeisari-ohjelmaan: "Okei, tässä voisi olla hyvännäköinen tyyppi"

Suomen Huutokauppakeisari -ohjelman sivuroolissa oleva Markku on ohjelman formaattiin kuuluva tyyppi, joka ei ole mukana sattumalta. Aito Median ohjaaja Hannu Kontturi oli jo löytänyt ohjelmaan Aki ja Heli Palsanmäen ja hekumoi jo ajatuksella, että nyt tulee hyvä ohjelma.

Sitten hän sai pomoltaan tekstiviestin, että joka jaksoon tarvittaisiin vielä "joku tuunaaja". Tästä käytettiin työnimeä Einari.

Kontturi muistelee tuoreessa Suomen Huutokauppakeisari – keisarin vanhat aarteet -kirjassa (Johnny Kniga, 2017), että Aki Palsanmäki ehdotti, että hänellä olisi "yks Markku auttelemassa aina, kun ehtii".

 – Ajattelin, ettei homma toimia, jos sieltä tulee joku Akin kaveri. Mikä on todennäköisyys, että tyyppi sopii telkkariin ja on muutenkin tv-kelpoinen.

Kun Markku saapui, Kontturi oli myytyä miestä.

– Perjantaina Markku saapui stetson päässään Mersulla. Ajattelin, että okei, tässä voisi olla hyvännäköinen tyyppi ohjelmaan – sopii hyvin maisemaan! Kun Markku rupesi korjaamaan käkikelloa, sieltä lensi vieteri, ja hän konttaili pylly pystyssä etsimässä sitä pitkin lattiaa. Hän vain naureskeli ja selitti rauhassa ja tosi luontevasti, mitä on tekemässä, eikä häntä nolottanut lainkaan. Lopulta vieteri löytyi kengästä. Olin vakuuttunut, että oikea henkilö oli löytynyt. Sitä oli perhanan hauska katsoa.

Paikka oli täytetty.

– Ei oikeastaan ole hommaa, mikä ei häneltä sujuisi, Kontturi kehuu Markkua, jolla on jo oma fanikuntansa ohjelman katsojissa.

Uusimmat

Viihde

19.03.2019 Sutkaus

19.03.2019 Toivanen

18.03.2019 Sutkaus

Putous teki sen taas

Ville Valo sai Savon väen sekaisin – Muhkea kuvasarja Kuopion loppuunmyydyltä keikalta

17.03.2019 Sutkaus

16.03.2019 Toivanen

16.03.2019 Sutkaus

15.03.2019 Sutkaus

15.03.2019 Toivanen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.