"Nyt tiedetään oma soundi"

Uusi albumi, uusi kitaristi ja uusi keikkamyyjä. Deathchainin vuoteen 2008 on kuulunut isoja muutoksia. Alkuvuodesta bändin pitkäaikainen kitaristi Bobby Undertaker jättäytyi pois riveistä, koska omalle elämälle piti järjestää enemmän aikaa. Kitaristi Corpse ymmärtää ratkaisun.

- Jos bändi haluaa kasvaa, pitää tehdä enemmän keikkaa ja olla valmis lähtemään ulkomaille tarvittaessa. Uusi kitaristi Cult on vanha tuttu Kuopiosta. Hänellä on perinteinen black-metallin pohja, ja se kuuluu uuden albumin riffeissä, Corpse kertoo.

Tällä viikolla julkaistu Death Eternal on Deathchainin neljäs pitkäsoitto. Esikoisalbumi Deadmeat Disciples ilmestyi 2003 ja kakkonen Deathrash Assault 2005. Viime vuonna ilmestynyt Cult of Death esitteli laulajana K.J. Khaosin.

Yhtyeen historia kaartaa yhdentoista vuoden taakse. Nyt on jo varaa katsoa takapeiliin.

- Ensimmäisellä levyllä oli paljon nuoruuden intoa ja hirveää raivoa. Toisella levyllä oli jo paremmin tietoa, mitä tehdään. Sitten genreen tuli ähkyä ja kolmannella albumilla lähdettiin kohti uutta. Nyt tiedetään oma soundi, se, mitä halutaan, Corpse linjaa.

Deathchainin keskuspaikka on yhä Corpsen kotikaupunki Kuopio, vaikka soittajat ovat hajaantuneet pitkin Suomea.

- Cult asuu nykyisin Karttulassa, rumpali Kassara ja basisti Kuolio Tampereella, laulaja Khaos Oulussa. Treenikämppä meillä on Kuopiossa.

Loppuvuodesta viisikko viettää tiiviimmin aikaa yhdessä, kun Deathchain suuntaa kotimaan kiertueelle. Euroopassa yhtye kiersi edellisen kerran vuonna 2005. Corpsekin hätkähtää, kun muistelee Kreikan, Romanian ja Serbian metallifaneja.

- Siellä fanit olivat suorastaan vaarallisen intohimoisia. Jos meni fanien joukkoon, ne olivat valmiita repimään kaiken päältä.

Ensi kesän keikkailuun on ladattu kovia odotuksia - eikä vähiten siksi, että yhtyeen uutena keikkamyyjänä toimii Live Nation, "maailman suurin viihdetapahtumayritys".

- Nyt etsitään taas saumaa lähteä Eurooppaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

Lupaavia löytöjä koronalääkkeeksi: "Olemme tunnistaneet muutamia lupaavia pareja"

8.8.2020 Sutkaus

7.8.2020 Sutkaus

6.8.2020 Sutkaus

5.8.2020 Sutkaus

4.8.2020 Sutkaus

3.8.2020 Sutkaus

2.8.2020 Sutkaus

1.8.2020 Sutkaus

31.7.2020 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.