OS-ravintolan Mikko Rosendahl aamu-tv:n kokiksi

Kuopiolainen Mikko Rosendahl aloittaa tiistaina MTV3:n aamu-tv:n Makuja-ohjelman kokkina. Rosendahl tullaan näkemään ruudussa 1-2 kertaa viikossa.

Ravintola OSin ja Hiilen yrittäjä kertoo, että tarjous televisiotyöstä tuli "puun takaa".

- Hännisen Oulan kanssa tästä puhuttiin pari vuotta sitten. Hän soitti yllättäen ja kertoi, että ohjelmaan tarvitaan yksi jätkä lisää. En miettinyt asiaa vaan sanoin, että mukana ollaan. Toista tällaista tilaisuutta ei välttämättä tule.

Rosendahl on aikaisemmin ollut kameroiden edessä kokkaamassa "omia vetoja".

- Mutta en mitään tällaista ja näin isoa.

- Olin viime tiistaina harjoittelemassa, ja silloin eka veto jännitti todella paljon. Toisella kerralla meni jo helpommin.

Aamu-tv:ssä kokeilla on kahdeksan minuuttia aikaa opettaa ruuanlaiton saloja katsojille. Rosendahlin mukaan se on tiukka kahdeksanminuuttinen.

- Ruokien esivalmistelut aloitetaan kello kuusi. Kahdeksassa minuutissa ehtii kertoa ja näyttää, mitä pääraaka-aineelle pitää tehdä ja vähän kertoa lisukkeistakin.

Huomenta Suomen kokkien touhuilut kuvataan suorana Helsingissä, mikä tarkoittaa Rosendahlille matkustelua. Mies kuitenkin lupaa, että hän näkyy jatkossakin ravintola OSin keittiössä. Vetovastuu eli keittiömestarin nimike tosin siirtyy Simo Raatikaiselle.

Makuja-ohjelman tuottaa markkinointiyhtiö Tatti & Tatti Oy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.