Ode In Black uskoo omiin kykyihinsä

Sentencedin ja HIMin välimaasto. Jonnekin sinne Ode In Blackin kappeleiden tekijä Iiro Saarinen määrittelee yhtyeen musiikin.

–Paikoitellen melankolista, suomalaisen kuuloista rockia. Joku joskus sanoi, että biiseilläni on 14-vuotiaan teinitytön sydän, kitaristi–laulaja Saarinen hymähtää.

Kuopiossa syntynyt Ode In Black sai nykyisen muotonsa vasta viime vuonna, kun Saarisen pikkuveli Juhani Saarinen liittyi kokoonpanoon. Tosin soittajat tuntevat toisensa jo pidemmältä aikaa: Saarinen soitti niin ikään kuopiolaisessa Chevi Eye -bändissä yhdessä Ode In Blackin laulajan Pasi Mäenpään ja rumpalin Taisto Ristivirran kanssa. Viidentenä jäsenenä Ode In Blackissa vaikuttaa Ukko Happonen.

Saarinen tuli Kuopioon vuonna 2003 opiskelemaan lääketieteelliseen tiedekuntaan ja seuraavan kahdeksan vuoden aikana kaupungin bändielämä tuli tutuksi. Hän kehuu, että Kuopiossa on vahva kulttuuri paikallisten bändien tukemiseen.

Saarinen antaa kiitosta myös Henry’s Pubin järjestämälle paikallisen musiikin tammikuulle.

–Se on todella mahtavaa.

 

Kaksi vuotta sitten Saarinen muutti Ylöjärvelle, missä myös hänen veljensä asuu. Keikkalääkärin työ on sovitettu niin, että Saarinen pystyy pari kertaa kuukaudessa ajamaan Kuopioon bänditreeneihin – bändin muut jäsenet kun asuvat edelleen Kuopiossa. Intoa ajaa 300 kilometriä suuntaansa muutaman tunnin treenin takia antaa se, että usko Ode In Blackiin on vahva.

–Pohjatyö on tehty huolella, kun biisejä on ehditty tehdä ja treenata monta vuotta. Tämä on paras vaihe, kun pääsee keikoille ja saa tehtyä levyä. Tehdyn työn hedelmä alkaa näkyä.

Henry’s Pubissa Ode In Black esiintyy 4. tammikuuta, 22. päivä Tampereella ja Eurassa 25. tammikuuta. Lisäksi bändiltä tulee aivan näinä aikoina ulos ensimmäinen ep Goodbye, ja pitkäsoittokin on jo pitkälti nauhoitettu.

–Bändissä on hyviä tyyppejä ja lahjakkaita soittajia, hyviä biisejä ja meininki. Meillä on hauskaa treeneissä ja keikoilla. Uskon, että se, että tykkäämme siitä mitä teemme, näkyy myös ulospäin.

Vitsistä materialisoitunut kokoonpano

Savolaiset bändit lavalle

Neuvoja esiintymään janoaville bändeille

Uusimmat

Viihde

19.12.2018 Sutkaus

19.12.2018 Toivanen

18.12.2018 Sutkaus

18.12.2018 Toivanen

Miss Universumiksi kruunattiin Filippiinien edustaja

17.12.2018 Sutkaus

Suomalaiset jäivät nuolemaan näppejään: David Beckham osti saunan Virosta

16.12.2018 Sutkaus

15.12.2018 Sutkaus

15.12.2018 Toivanen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.