Ohjaaja ei uskonut Oscar-palkitun Denchin elokuvauraan

Joillekin näyttelijöille tähteys aukeaa vasta uran jälkipuoliskolla. Judi Dench, 76, on yksi heistä. Juuri nyt hänet nähdään sivuosassa vuoden menestyneimmässä elokuvassa, neljännessä Pirates Of The Caribbeanissa. Kuvaukset Clint Eastwoodin uudessa J. Edgarissa ovat päättyneet, ja kohta alkaa seuraavan James Bondin tuotanto.

Kuusikymppiseksi asti Dench tunnettiin huonosti Britannian ulkopuolella. Hän oli arvostettu Shakespeare-näyttelijä teatterissa ja teki hyviä televisiorooleja, mutta valkokangas oli vieraampi.

- Olin tehnyt paljon teatteria ja viitisen elokuvaa, kun eräs ohjaaja sanoi suoraan, ettei minusta koskaan tule elokuvanäyttelijää, Dench muistelee 1960-luvulla käymäänsä keskustelua.

Kaikki muuttui kertaheitolla vuonna 1996, kun amerikkalainen tuottajamoguli näki Hänen majesteettinsa rouva Brown -elokuvan raakaversion.

Pääosassa kuningatar Viktoriaa näytellyt Dench sai ensimmäisen Oscar-ehdokkuutensa ja pääsi Weinsteinin tuottamaan Rakastuneeseen Shakespeareen, josta heltisi parhaan sivuosan Oscar. Ehdokkuuksia on kertynyt neljä lisää, viimeksi Paljastavista merkinnöistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.