"Olen nyt 70-vuotiaana paremmassa kunnossa kuin 30-vuotiaana"

Alice Cooper on parhaillaan kiertämässä Yhdysvaltoja Paranormal-levynsä (2017) myötä. Helmikuussa 70 vuotta täyttänyt rock-ikoni nauraa, ettei hidastumisen merkkejä ole. Eläköitymisestä ei kannata puhuakaan.

– Sen aika on, kun kukaan ei tule enää keikoille. Olemme tehneet viime vuonna alkaneella kiertueella 120 keikkaa, ja kaikki ovat loppuunmyytyjä.

Cooperilla on yksinkertainen resepti menestykseen: kun tarjoaa laadukkaan show’n ja bändin, joka soittaa ”murhaavan hyvin” livenä, yleisöä riittää. Muusikko uskookin, että tuotteistetun musiikin maailmassa olisi juuri nyt tilausta rehelliselle vanhan ajan hard rockille. Teoriaa tukee se, että Paranormal nousi top 20 -listoille 30 maassa.

– Tällaisia vanhan ajan bändejä, jotka eivät käytä taustanauhoja vaan soittavat kaiken livenä, on lopulta vähän. Lisäksi rockista on tullut tylsää ja tylsännäköistä. Tyypit ovat lavalla sen näköisinä, ettei heitä kiinnosta. Miksi yleisöäkään pitäisi kiinnostaa? Minä en luovu glamouristani, en roolistani pahiksena enkä huumoristani.

– En ole missään vaiheessa menettänyt intoani musiikkiin. Olen nyt 70-vuotiaana paremmassa kunnossa kuin 30-vuotiaana. Tosin silloin olin sekaisin, Cooper nauraa kähisevästi ja viittaa aikaan, jolloin hänellä oli ongelmia alkoholin kanssa.

– Nyt pystyn tekemään täysillä kahden tunnin show’n ja sen jälkeen tuntuu hyvältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Alice Cooper kertoo, mikä tekee hänet onnelliseksi ja kuinka hyvä kitaristi Johnny Depp oikeastaan onkaan

Uusimmat

Viihde

20.2.2020 Sutkaus

19.2.2020 Sutkaus

18.2.2020 Sutkaus

17.2.2020 Sutkaus

16.2.2020 Sutkaus

15.2.2020 Sutkaus

Lukijoiden runoja ystävälle: nappaa tästä mieluinen värssy ja muista ystävää

14.2.2020 Sutkaus

Miss Plus Size -kilpailija Ida Nuutinen, 25, yllättyi finaalipaikastaan: "Ilmoittauduin mukaan asiaa paljon harkitsematta"

13.2.2020 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.