"Olen nyt 70-vuotiaana paremmassa kunnossa kuin 30-vuotiaana"

Alice Cooper on parhaillaan kiertämässä Yhdysvaltoja Paranormal-levynsä (2017) myötä. Helmikuussa 70 vuotta täyttänyt rock-ikoni nauraa, ettei hidastumisen merkkejä ole. Eläköitymisestä ei kannata puhuakaan.

– Sen aika on, kun kukaan ei tule enää keikoille. Olemme tehneet viime vuonna alkaneella kiertueella 120 keikkaa, ja kaikki ovat loppuunmyytyjä.

Cooperilla on yksinkertainen resepti menestykseen: kun tarjoaa laadukkaan show’n ja bändin, joka soittaa ”murhaavan hyvin” livenä, yleisöä riittää. Muusikko uskookin, että tuotteistetun musiikin maailmassa olisi juuri nyt tilausta rehelliselle vanhan ajan hard rockille. Teoriaa tukee se, että Paranormal nousi top 20 -listoille 30 maassa.

– Tällaisia vanhan ajan bändejä, jotka eivät käytä taustanauhoja vaan soittavat kaiken livenä, on lopulta vähän. Lisäksi rockista on tullut tylsää ja tylsännäköistä. Tyypit ovat lavalla sen näköisinä, ettei heitä kiinnosta. Miksi yleisöäkään pitäisi kiinnostaa? Minä en luovu glamouristani, en roolistani pahiksena enkä huumoristani.

– En ole missään vaiheessa menettänyt intoani musiikkiin. Olen nyt 70-vuotiaana paremmassa kunnossa kuin 30-vuotiaana. Tosin silloin olin sekaisin, Cooper nauraa kähisevästi ja viittaa aikaan, jolloin hänellä oli ongelmia alkoholin kanssa.

– Nyt pystyn tekemään täysillä kahden tunnin show’n ja sen jälkeen tuntuu hyvältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Alice Cooper kertoo, mikä tekee hänet onnelliseksi ja kuinka hyvä kitaristi Johnny Depp oikeastaan onkaan

Uusimmat

Viihde

Vuoden lautapelit ja innostavimmat lelut on taas rankattu

21.8.2019 Sutkaus

20.8.2019 Sutkaus

Syksyllä jatkuvassa Maajussille morsian -sarjassa myös pohjoissavolainen edustus – lapinlahtelainen Antti, 25, viljelee rehua ja haaveilee pienpanimosta

Yli 9-kiloinen hauenkörmy tarttui virveliin – saalis oli 15 senttiä lyhyempi kuin 8-vuotias kalastajansa

Veikko vastaa: Kuinka nuori on proteiinipitoinen dinosaurus?

19.8.2019 Sutkaus

18.8.2019 Sutkaus

17.8.2019 Sutkaus

16.8.2019 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.