PKN:ltä energinen veto semifinaalissa

Solisti Kari Aalto Suomea Euroviisuissa edustavasta Pertti Kurikan Nimipäivistä veti energisen vedon Euroviisujen semifinaalissa.

Aalto lupaili improvisaatiota yhtyeen saapuessa Wiener Stadthallelle, mutta lukuun ottamatta muutamia pieniä muunnoksia Aalto pyrki pysymään semifinaalissa alkuperäisessä käsikirjoituksessa.

- Kyllä sitä vähän tulee, Aalto lupaili.

Yhtyeen manageri Kalle Pajamaa ei ollut yhtä innostunut Aallon aikeesta muunnella kappaletta mielensä mukaan. Jo eilispäivän treenien jälkeen Pajamaa oli yrittänyt saada Aaltoa laulamaan kappaletta käsikirjoituksen mukaisesti.

- Vähän toki piti sanoa, että älä varioi. Kari voi joskus lisätä itse esimerkiksi, että en saa edes juoda namunamualkoholia. Kun jättää namunamut, oujeet ja jebujebujebut pois, niin se on ehkä vähän parempi yleisölle, Pajamaa kommentoi jo ennen päivän treenejä.

Myös euroviisufanit olivat saapuneet jo ennen seitsemää jonottamaan sisään Wiener Stadthallelle. Eetu Simpanen ja Ilkka Ketolainen kertovat olleensa vaihdossa Itävallassa. Koska edellisestä kyläilykäynnistä oli vierähtänyt jo viisi vuotta, halusi parivaljakko yhdistää uuden visiitin Pertti Kurikan Nimipäivien tsemppaamiseen.

- Tulimme vähän kuin kotikisoihin, Ketolainen sanoo.

Kiitettävää uskoutumista osoittivat punk-henkisiin asuihin pukeutuneet Kai Nyman, Paula Kari ja Markku Uhlbäck. Kolmikko kertoi ostaneensa liput jo ennen Suomen viisuedustajan selviämistä ja stailanneensa itsensä punkkareksi vasta sen jälkeen - vaikkakin euroviisutyylisesti.

- Varasimme liput ensin. Sitten odottelimme, ketä kannustamme, Kari kertoo.

Sekä basisti Sami Helteen että laulaja Kari Aallon mukaan tunnelmat illan kisaan ovat hyvät. Helle halusi vielä viisualueelle mennessään lähettää suomalaiselle terveiset ennen semifinaalia.

- Kannustakaa meitä, ja nähdään Suomessa. Jos tulee hyvä tulos, niin biletetään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

PKN rakentaa siltoja

Pertti Kurikan Nimipäiville raikuvat aplodit kenraalissa

Uusimmat

Viihde

15.10.2019 Sutkaus

Dokumentaristi Petteri Saario uskoo ihmisen leimautuvan lapsuutensa ympäristöön

14.10.2019 Sutkaus

Olli Herman nöyränä TTK-tanssiparketilla: "Tajuan raadollisesti, etten ole kovin lahjakas – Kompensoin puutteeni tekemällä viihdettä"

13.10.2019 Sutkaus

12.10.2019 Sutkaus

11.10.2019 Sutkaus

10.10.2019 Sutkaus

9.10.2019 Sutkaus

Tämä keikka aiheutti kuopiolaisnuorille kylmiä väreitä – Yhdysvaltalainen Ariana Grande toi lauantaina makeutusainetta kuopiolaisnuorten elämään

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.