Muistatko? Lemmy esiintyi Motörheadin kanssa yllättävässä paikassa keskellä suomalaista metsää: "Penteleet saivat korvat lukkoon vuorokaudeksi"

Toimintansa keulakuvansa Lemmy Kilmisterin hiljattaisen kuoleman johdosta lopettava Motörhead-yhtye ennätti vierailemaan vuosien saatossa Savossakin. Huhtikuussa 1984 raskasta rockia soittava bändi kävi keikalla yllättävässä paikassa, Siilinjärven Huvikummussa.

Huvikumpu oli varsin legendaarinen nuorison menomesta, jossa esiintyi lukuisia aikansa kärkiyhtyeitä. Silti Motörheadin saaminen verrattain syrjäiseen, tuolloin noin 16 000 asukkaan pikkukuntaan ja sen laitamilla metsän keskellä sijaitsevaan tanssipaikkaan oli huikea juttu.

Keikkaa mainostettiin tuolloin Savon Sanomissa "todellisena vuosikymmenen vierailuna Englannista" ja "ennennäkemättömänä show'na".

 

Vuonna 1984 Savon Sanomissa keikasta julkaistun kirjoituksen mukaan yhtye teki tuolloin Suomessa kokeiluluontoisen viikon kiertueen uudella kokoonpanolla, sillä Lemmyä lukuun ottamatta koko bändin miehitys oli vasta vaihtunut.

Sen hetkistä tilannetta ja itse Huvikummun keikkaa kuvailtiin tuolloin näin:

"Kitaristi Brian Robertson sai kenkää ja rumpali Philthy Animal Taylor väsyi ikuiseen kaahaukseen. Tilalle Lemmy pestasi uudet miehet Phil Campbellin ja Wurzelin kitaroihin sekä Pete Gillin rumpuihin.

Tästä huolimatta Motörhead on yhä Motörhead. Siilinjärven keikalla näki myös entistäkin selvemmin, että Motörhead on yhtä kuin Lemmy. Hänessä kiteytyy totaalisen jyräyksen murskaava riemu, joka erottaa bändin jostakin hevitylsyydestä. Uusi miehistö pysytteli suosiolla taka-alalla Lemmyn huolehtiessa show'sta.

– –

Ote oli lievästi ilmaistuna päällekäyvän tanakka. Sitä kansa oli tullut hakemaankin.

Motörhead on yksinkertaisesti rakastettava ilmestys, vaikka ne penteleet saivatkin korvat lukkoon vuorokaudeksi eteenpäin."

 

Bändin johtaja Lemmy Kilmister kuoli 28. joulukuuta 70 vuoden iässä Los Angelesissa. Hän oli saanut tietää sairastavansa erittäin aggressiivista syöpää vasta edellisenä viikonloppuna.

Hän oli syntynyt 24. joulukuuta vuonna 1945 Keski-Englannissa Stoke-on-Trentin kaupungissa, Manchesterin ja Birminghamin välillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Michael Monroe: Lemmy oli tinkimätön rock'n'roll-sankari

Expressen: Motörhead ei jatka toimintaansa

Motörheadin ensimmäinen keikka Suomessa päättyi tuhojuhliin

Motörheadin laulaja Lemmy Kilmister kuollut

Uusimmat

Viihde

6.6.2020 Sutkaus

5.6.2020 Sutkaus

4.6.2020 Sutkaus

3.6.2020 Sutkaus

2.6.2020 Sutkaus

1.6.2020 Sutkaus

31.5.2020 Sutkaus

30.5.2020 Sutkaus

30.5.2020 Sutkaus

Sutkaus 8.5.2020

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.