Pokerini on pitänyt

Suomen kaikkien aikojen suurimman lottovoiton (7,2 miljoonaa euroa) saanut kalajokelaismies kertoo tuntemuksistaan tuoreessa Veikkauksen haastattelussa.

Huima lottovoitto sai Kalajoella aikaan ennennäkemättömän julkisuusmyllyn, joka huipentui, kun valevoittaja jekutti mediaa.

- On minultakin kysytty moneen kertaan eri yhteyksissä, tiedänkö kenelle voitto meni. Joku tuttu taisi jopa kertoa saaneensa samalla kierroksella jonkun pienemmän voiton. Pokerini on kuitenkin pitänyt, voitosta tietävät toistaiseksi vain lähisukulaiset, hän kertoo Veikkaukselle.

Ennätysvoittaja kertoo seuranneensa voiton jälkeistä hulinaa jännittyneenä. Tieto voiton osumisesta omalle kohdalle piti kertaalleen varmistaa puhelimitse Veikkauksesta, kun kylillä puhuttiin varmana tietona voiton osumisesta 19-vuotiaalle rakennusmiehelle.

- Vaikka voitto selvästi näkyikin omalla pelitilillä, tuli kertaalleen pieni ajatus mieleen, että voisiko tässä olla joku virhe, kun "Esson baarin" huhut leimasivat milloin kenetkin voittajaksi. Kun asia oli selvitetty, ei Iltalehden virheellinen lööppi lottovoittajasta enää hätkäyttänyt.

Ei taksilla, vaan bussilla

Lottovoittaja ei aio sortua tuhlaamiseen, vaikka siihen olisi nyt varaa. Siitä kertoo omaa kieltään se, että esimerkiksi 15 kilometrin matka Helsingin keskustasta Veikkauksen pääkonttoriin taittui taksin sijasta paikallisbussilla.

Voittajan suunnitelmat voittorahojen käytöstä ovat hyvin supisuomalaiset.

- Olen tehnyt koko ikäni lujasti töitä, eikä pitkiin lomiin ole ollut varaa. Nyt siihen on hyvä mahdollisuus, voisin ottaa vaikka pari ylimääräistä viikkoa.

Ensimmäinen sijoituskohdekin on jo tiedossa.

- Asuntolaina pitää maksaa pois, se on selvää. Hääpäivän kunniaksi lähdetään varmasti johonkin reissuun, mutta mihinkään maailmanmatkailuun minulla ei ole mitään hinkua, hän kertoo.

Jättipotti 8 eurolla

Jättipotin metsästykseen kalajokelaismies panosti 8 euroa. Voittonumerot hän valitsi itse, mutta mitään symboliikkaa, kuten syntymäpäiviä tai hääpäivää niihin ei liity.

Voittaja ei seurannut lottoarvontaa jättipottiviikonloppuna, vaan tarkisti pelinsä netistä vasta sunnuntaina.

- Pieni etiäinen minulla oli, kun menin koneelle, mutta eihän sitä alkuun voinut tajuta mitä näytöllä luki. Piti huikata vaimokin keittiöstä katsomaan. Kun voitto selvisi, menin pihalle haukkaamaan happea ja olin siellä kyllä aika pitkään miettimässä, mitä tämä tarkoittaa.

Anoppi riemuitsi

Kaikkien aikojen lottovoittoa ihmeteltiin kotona omalla porukalla sunnuntaina. Voitosta tiedottaminen oli tietenkin iso uutinen.

- Äitini ainakin hullaantui kunnolla ja ravisteli miestäni oikein reilusti, voittajan vaimo kertoo.

- Isälleni menin kertomaan voitosta henkilökohtaisesti, sillä puhelimessa näin isoja asioita ei viitsi kertoa, voittaja päättää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.