Puijonsarven laajennusta juhlittiin joukolla

Hotelli Puijonsarven laajennustöiden valmistumista juhlittiin tiistai-iltana kokkareilla, jonne oli kutsuttu pari sataa vierasta. Hyvin oli kutsu käynyt perille. Ainakin puolentoista sataa juhlijaa oli paikalla. Juhlapuheen piti maakuntajohtaja Jussi Huttunen ja paikan vihki käyttöönsä piispa Wille Riekkinen.

Vihkiäispuheessaan Riekkinen kertoi, kuinka hotelli-nimitys on peräisin latinan sanasta hospitium, joka tarkoittaa vieraanvaraisuutta.

Piispan mielestä matkailuelinkeino on aina ollut tärkeää kestikievareista lähtien. Olkoon tämä paikka, jossa ilo ja huolenpito kohtaavat, Riekkinen toivotti siunatessaan paikan käyttöönsä.

Sisääntuloaulan seinällä on arvokas viiden kipsikeramiikkatyön ryhmä. Työt oli aikoinaan 60 vuotta sitten tilattu silloin Puijonsarven nimen saaneen hotelli-ravintolan avajaisiin. Työt ovat kuuluisan taiteilija Michael Schilkinin Arabialla teettämiä. Työt löytyivät, kun PeeÄssän taidekokoelmaa inventoitiin.

- Olikohan se satamassa oleva banaanikypsyttämö, jonka kätköistä nämä löytyivät. Olimme inventoija Tuulamari Rytivaaran kanssa etsimässä, mitä minnekin oli oikein säilötty. Sieltä nämä putkahtivat esille, kertoo PeeÄssän entinen toimitusjohtaja kauppaneuvos Eero Saukkonen.

Laajennuksen myötä Puijonsarveen tuli 58 huonetta lisää sekä uusia kokoustiloja 250 paikkaa. Hotelli tavoittelee nyt kolmatta osaa Kuopion hotelliyöpymisistä. Eikä tavoite olekaan kaukana, vain muutaman prosenttiyksikön päässä.

- Ei siihen todellakaan montaa prosenttia ole. Meillä on käytössä noin 30 eri hintaryhmää, riippuen siitä millaista tasoa halutaan tai onko kyseessä ryhmätilaus tai kaukainenkin ennakkovaraus. Tässä on kyseessä tuote, jota ei voi varastoida ja jos tavaraa jää yli, sitä myydään alennuksella, toteaa hotellinjohtaja Mika Peräkorpi.

- Taantumaa ei pelätä. Jos se tulee, se on vain kohdattava. Mitään merkkejä esimerkiksi kaupan heikkenemisestä ei täällä ole näkynyt. Minusta on järkyttävää, kuinka paljon puhutaan lamasta, se vain lisää epävarmuutta entisestään, katsoo toimialajohtaja Elina Pallonen-Eriksson.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

11.8.2020 Fingerpori

10.8.2020 Sutkaus

9.8.2020 Sutkaus

Lupaavia löytöjä koronalääkkeeksi: "Olemme tunnistaneet muutamia lupaavia pareja"

8.8.2020 Sutkaus

7.8.2020 Sutkaus

6.8.2020 Sutkaus

5.8.2020 Sutkaus

4.8.2020 Sutkaus

3.8.2020 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.