Rakkautta, kiitos!

A na Vasquezin , 22, vuosi on ollut monella tavalla erilainen kuin aiemmat. Hän on ollut vuoden sinkkuna, vaikka on seurustellut "melkein aina". Lisäksi hän on tänä vuonna ollut mukana kahdessa televisio-ohjelmassa, keväällä Unelmien poikamiehessä ja parhaillaan Sinkkuäidille sulhanen -sarjassa.

Sinkkuus on tuntunut hyvältä. Ei kuitenkaan niin hyvältä, että hän ei kaipaisi miestä vierelleen.

- Yksinolo on tehnyt minulle hyvää. On tärkeää, että uskaltaa olla yksin. On osattava olla yksin, että voi olla jonkun toisen kanssa, hän miettii.

Vasquez arvelee, että jokainen haluaa olla rakastunut.

- En usko, että kukaan haluaa olla yksin, jos ei ole pakko. Ihmistä ei ole luotu elämään pitkään yksin. Tuntuu hyvältä, kun on joku, joka välittää minusta ja josta minä välitän, Vasquez sanoo.

Sulhanen kelpaa, häät eivät vielä Vasquezia pyydettiin mukaan Sinkkuäidille sulhanen -ohjelmaan. Hän mietti asiaa runsaan viikon ja totesi, että hävittävää ei ole mutta plussalle voi päästä.

- Ajattelin, että jos en lähde mukaan, kadun sitä myöhemmin, hän kertoo.

Tuotantotiimeissä on selvästi ihastuttu tummaverikköön, sillä hänet pyydettiin myös keväällä esitettyyn Unelmien poikamies -ohjelmaan.

Vasquez lähetti poikansa Kevinin , 4, kuvan mallitoimistoon, josta pyydettiin myös Vasqezin kuvaa toimiston internetsivuille. Sieltä ohjelman tekijät keksivät hänet.

Antti Peltonen ei ollut Vasquezille se unelmien mies. Nyt haussa on sulhanen - vaikka sinkkuäiti ei häistä haaveilekaan.

- Jos sopiva mies tulee kohdalle ja häät tuntuvat hyvältä ajatukselta, haluan kunnon juhlat. Välttämättä en kuitenkaan mene koskaan naimisiin. Olen vielä niin nuori, että häät tuntuvat kaukaisilta, Vasquez naurahtaa.

- Ennen häitä haluaisin seurustella ainakin vuoden tai pari. Jos on jonkun kanssa kaksi tai kolme vuotta ja silti epäröi, suhde ei toimi.

Pikadeiteillä televisiossa Edellisessä ohjelmassa Vasquez oli yksi kilpailijoista, mutta nyt hän pääsee valitsemaan sulhasehdokkaista sopivimman.

- Tilanne on minun kannaltani paljon parempi kuin edellisen kerran, hän naurahtaa.

Ohjelma kuvattiin kesällä. Vasquez kokee olleensa onnekas, sillä hänen sulhasehdokkaissaan oli potentiaalia.

- Minulla oli kaikkien miesten kanssa todella mukavaa. Ohjelmaa oli kiva tehdä. Lopulta unohdin, että kamerat olivat olemassa, Vasquez sanoo.

Ohjelmassa sinkkuäidit ja sulhasehdokkaat olivat kuin pikadeiteillä: toinen täytyi saada nopeasti tutuksi.

- Jouduin kyselemään miehiltä enemmän kuin tavallisesti ensimmäisillä treffeillä. Ei silloin yleensä kysellä, että hei, monta naista sinulla on ollut. Toisaalta on hyvä, että moni asia selviää jo alkuvaiheessa. Myöhemmin ei tule yllätyksiä.

Sopivaa miestä vaikea löytää Ana Vasquezia miellyttävät etenkin itsevarmat, pitkät, tummat ja suvaitsevaiset miehet. Miehen pitää tietää, mitä elämältään haluaa.

Kriteerit täyttäviä miehiä on vaikea löytää.

- Monet minulle sopivat miehet ovat aika paljon minua vanhempia. Heidän elämäntilanteensa on niin erilainen kuin omani, että suhde on vaikea saada toimimaan. Minun ikäiseni miehet ovat vielä poikia, hän naurahtaa.

- Pidän herrasmiehistä ja siitä, että minulle avataan ovi ja pannaan takki päälle. Vaikka olisi kuinka itsenäinen nainen, tuollaisia kohteliaisuuksia voi aina ottaa vastaan, hän sanoo.

Sinkkuäidille sulhanen Nelosella keskiviikkoisin kello 20.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.