Suomalaisen luoma supersankari vetää vertoja Batmanille

Supersankarien maailmassa useimmat kiistat ratkaistaan tappelemalla. Koska valkokankaalta tuttujen supersankarien joukkoon on nousemassa myös suomalainen Rendel, on syytä kysyä hahmon luojalta Jesse Haajalta, miten Rendel pärjäisi tappelussa sarjakuvamaailman tunnetuimpia sankareita vastaan.

Mielenkiintoiseksi kysymyksen tekee se, että Haaja ei ole vielä paljastanut, millaisia kykyjä valkokankaalle vuoden 2016 lopussa nousevalla Rendelillä on. Sen verran hän Rendelistä paljastaa, että kyseessä ei ole "lentävä taikuri" vaan pikemminkin kaveri, joka on onnistunut tahtomattaan valjastamaan raivonsa käyttöön.

– Raakaa voimaa, ei empatiaa, Haaja kiteyttää.

– On kertomuksia, joissa äidit saavat kyvyn nostaa auton lapsensa päältä. Rendel on koko ajan tuossa tilassa.

Sarjakuvien ystäväksi tunnustautuva Haaja myöntää miettineensä paljonkin, kenelle DC Comicsin ja Marvelin sankareista Rendel pärjäisi.

– Ensimmäisenä listasta pitää pudottaa pois kaikki hahmot, joilla on jumalankaltaisia voimia tai ylivertaista teknologiaa. Eli esimerkiksi Thoria, Teräsmiestä, Spider-Mania tai Iron Mania vastaan Rendelillä ei olisi mitään mahdollisuutta, Haaja sanoo.

– Sen sijaan sellaiset hahmot kuin Daredevil, Batman tai Tuomari tarjoaisivat tasavertaisemman vastuksen, samoin Watchmen-sarjakuvasta tuttu Rorschach.

Erityisesti Haajaa kiinnostaisi nähdä Batmanin ja Rendelin kamppailu. Frank Millerin versio Batmanista ja Todd McFarlanen Spawn olivat Haajalle merkittäviä esikuvia, kun hän loi Rendelin.

– Mielenkiintoista Batmanin ja Rendelin kohtaamisessa olisi se, että toisin kuin useimmat supersarjakuvien nyrkkisankarit, Rendel ei ole saanut minkäänlaista koulutusta tappeluun. Hänellä on vain tarve päästä maaliinsa keinolla millä hyvänsä. Toisaalta tämä kouluttamattomuus tuo arvaamattomuutta ja siinä mielessä edun, Haaja pohtii.

– Jos Batman ei saisi käyttää varusteitaan, kamppailu olisi varmasti hyvin tasainen.

Ryhmä-X:n jäseniä vastaan Rendelistä ei sen sijaan olisi kummoista vastusta.

– Wolverine voittaisi alle sekunnissa, Haaja myöntää.

Jos kaikki supersankarit listataan, Rendel ei nouse voimiltaan kärkeen. Haaja kuitenkin huomauttaa, että Rendelin maailmassa ei liiku muita supervoimaisia hahmoja.

– Rendel on oman ravintoketjunsa huipulla. Mutta emme silti halua hahmoa, joka pääsee maaliinsa helposti. Kaiken pitää olla vaikeaa.

Rendel-elokuvan kuvaukset alkavat syyskuun viimeisellä viikolla ja jatkuvat marraskuun loppuun. Kuvauspäiviä on 35 kappaletta, ja kuvauspaikkoja on muun muassa Tampereella, Varkaudessa ja Mikkelissä.

Varkautelaislähtöisen Haajan mukaan myös muutama Kuopiossa oleva lokaatio kiinnostaisi.

– Tarvitsemme paljon erilaisia hylättyjä tehtaita ja varastoja, että saamme luotua illuusion isosta tehdasympäristöstä. Haluamme tehdä klaustrofobisen alamaailman.

Haajan mukaan reilun miljoonan euron budjetilla toteutettavan Rendel-elokuvan referensseinä voi ajatella Judge Dredd -filmatisointia vuodelta 2012 ja Netflixin Daredevil-sarjaa.

Supersankarileffoista Haaja itse odottaa paljon tulevalta Deadpool-elokuvalta.

– Sitä tehdään oikealla tavalla. K13-luokitusta vaativat tuottajat ja isot yhtiöt on sysätty pois ja leffaa tehdään omalla rahalla, jotta siitä saadaan oikeanlainen. Samalla tavalla haluamme Rendelistä oikeanlaisen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

12.11.2019 Sutkaus

Sutkaus

10.11.2019 Sutkaus

Kätfish julkaisi debyyttialbuminsa – Laulaja levystä: Rempseää twistiä ja muutama syvällisempi kappale

9.11.2019 Sutkaus

8.11.2019 Sutkaus

”Simpauttaja” kulkee aina Ahti Kuoppalan mukana – "Junissa ukot alkoivat tarjota ryyppyjä"

7.11.2019 Sutkaus

Sutkaus 6.11.2019

"Minulle naurettiin, kun menin pyytämään starttirahaa yritykselleni", kertoo yrittäjä, jolla on nyt alallaan maailman suurin bisnes

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.