Riffi-lehti: Hittisäveltäjä teki samana vuonna sekä vihatuimman että pidetyimmän kappaleen – "Alkoi tulla tappouhkauksia ja muuta."

Suomen menestyneimpiin musiikintekijöihin kuuluva Maki Kolehmainen muistelee uusimmassa Riffi-lehdessä, kuinka hän päätyi tekemään Kuuden vuoden kuuliaisuus -laulua. Ajatuksen takana oli Kolehmaisen mukaan laulaja Kurre eli Kurt Westerlund, joka halusi omistaa kappaleen presidentti Sauli Niinistölle ja tämän puolisolle Jenni Haukiolle.

Kiireisellä aikataululla tehty kappale herätti ihmisissä voimakkaita tunteita. Kolehmainen kertoo haastattelussa, että sävellyksen julkaisun jälkeen hänen puhelimensa soi tauotta.

– Mä jouduin sammuttamaan sen. Alkoi tulla tappouhkauksia ja muuta. Monta päivää. Meidät haukuttiin ihan maan rakoon, Kolehmainen muistelee lehden haastattelussa.

– Kun lähdettiin studiosta Finlandia-talolle, Kurre pyysi vielä tuottajaa laittamaan sen biisin nettiin. Se laittoi sinne kuvan ja biisin perään. Sitten sinne alkoi tulemaan sitä "palautetta". Noin kolmetuhatta peukaloa alaspäin ja kolmesataa ylös. Mua nauratti.

Tällä hetkellä kappaletta on katsottu Youtube-palvelussa yli 345 000 kertaa. Yläpeukkuja on noin 400 ja alapeukkuja 4700 kappaletta. Muutamissa kommenteissa kappaletta puolustellaan, mutta muuten vastaanotto on melkoisen tyrmäävä.

– Toivottavasti näitä tekijöitä hävettää ikuisesti tämä mestariteos, eräässä kommentissa sanotaan.

Kolehmainen pohtiikin, että hänellä oli sekä vuoden 2012 pidetyin että vihatuin kappale. Se pidetyin oli Robin Packalenin Frontside Ollie, joka nosti nuoren laulajan tähdeksi.

Apu-lehden haastattelussa vuonna 2013 Kolehmainen kertoi, että hänen haukutuimmat kappaleensa ovat olleet myös hänen isoimpia irtiottojaan. Aikakone-yhtyeen säveltäjänä tunnetuksi tullut Kolehmainen ei halua ottaa elitistin roolia ja miettiä, kenen kanssa kannattaa tehdä töitä ja kenen ei.

– Mun biisejäni on kuitenkin julkaistu ainakin kuusisataa. Jos joku poimii sieltä Kuuden vuoden kuuliaisuuden tai Teuvo Lomanin Helsinki City Boyn ja leimaa mut sillä perusteella, eiköhän se kerro enemmän siitä ihmisestä itsestään, Kolehmainen sanoi lehden haastattelussa ja jatkoi vähän myöhemmin:

– Kertakäyttöhiteiksi haukuttuja biisejä on päätynyt koulukirjoihin ja niitä lauletaan kevätjuhlissa. Hyvät biisit jäävät aina elämään. Huonot kuolevat. Levyjä, joilla on mun biisejä, on myyty Suomessa kaksi miljoonaa, joten kyllä joku on niistä digannut. Vittuilkaa vain rauhassa sosiaalisessa mediassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

22.9.2019 Sutkaus

21.9.2019 Sutkaus

Taas on kaloilla kokoa – uistimeen tarttui 1,5-kiloinen kuhakörmy, katso kuvat eri saaliista!

20.9.2019 Sutkaus

Seiska: Jäyhä savolainen toimitusjohtaja on mysteerimies myös vaimolleen

19.9.2019 Sutkaus

18.9.2019 Sutkaus

Juhani, 29, huomasi, että ihminen luo itse rajoitteensa – nyt mies lähtee kiertämään maailman ympäri ilman lentokonetta

17.9.2019 Sutkaus

16.9.2019 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.