Ruisrock soi raskaasti ja suomalaisesti

Toiset sitä kiittävät, toisia se vihastuttaa. Siis raskaasti asiansa esittävien yhtyeiden määrä suomalaisilla soittojuhlilla. Myös jo 39. kertaa juhlittavan Ruisrockin avauspäivä luotti raskaaseen paahtoon. Eikä Suomen maine "maapallon virallisena metallimaana" saanut vieläkään kolausta, sillä paikalle vaelsi lopulta noin 27 000 ihmistä.

1980-luvun puolella maineensa luonut Stone osaa selvästi ottaa ilon irti harvoista keikoistaan ja nelikko esitteli laulajabasisti Janne Joutsenniemen johdolla melkoisen hittikimaran. Stonen vaikutuksen kuuli myös monissa muissa illan nimissä. Suuren teltan äärimmilleen täyttäneen Mokoman muusikot ovat kasvaneet Stonen tahdissa eikä pääestradina toimineen Niittylavan eteen valtaisan yleisömassan kerännyt Children Of Bodomkaan ole koskaan peitellyt Keravan kollien vaikutusta.

Usein pyrotehosteita festarikeikoilla hyödyntänyt Children Of Bodom ei nyt tarjonnut lainkaan tulta ja tappuraa ja illan mittaan syykin selvisi; pääesiintyjä Slipknot oli kieltänyt kaikilta muilta päälavan esiintyjiltä erikoistehosteiden käyttämisen.

Entistä numetalia Eräs aurinkoisen illan kohokohdista koitti heti Children Of Bodomin jälkeen.

Ahdasmieliset metallifanit ovat moittineet Rantalavalle noussutta melodista Disturbedia "yleisön kosiskelusta", sillä yhtyeen takavuosien numetal-vaikutteet ovat karisseet pois ja tilalle on tullut enemmän tässä ajassa kiinni olevaa melodista heviä.

Resepti näyttää toimivan, sillä meren rannalle pystytetyn estradin leveä edusta täyttyi äärimmilleen kaiken näköisistä ja ikäisistä faneista.

Pitkän maailmankiertueen viimeisen keikkansa Ruissalossa soittaneen Disturbedin jälkeen jopa Slipknot tuntui aavistuksen vaisulta. Pitkäksi venähtänyt kiertue tuntuu verottaneen orkesterin voimia.

Tuntui kummalliselta palata Ruisrockin päälavan eteen jo ennakkoon loppuunmyytynä lauantaina. Silmissä ja korvissa tuntui edelleen edellisen myöhäisillan aggressiivisen kovaääninen Slipknot-keikka.

Suomalaisten juhlaa Hirviöistä ei kuitenkaan ollut jälkeäkään joensuulaisen Stellan aloittaessa settinsä puolen päivän jälkeen. Kuin varkain suomalaisen popahtavan rockin eturiviin noussut yhtye joutui estradille yleisön vasta vaeltaessa sisään, mutta se ei tuntunut hyväntuulista orkesteria haittaavan.

Stellan aloittama suomirock-putki jatkui koko iltapäivän muun muassa Scandinavian Music Groupin, Maija Vilkkumaan ja CMX:n voimin.

Entä lauantaina alkuillasta harvinaisen festivaalikeikan soittanut Eppu Normaali? Keikka oli täsmälleen sellainen yhteislaulutilaisuus kuin etukäteen saattoi aavistellakin. Murheellisten laulujen maan melankolia sai seuraa muun muassa Baarikärpäsen irvokkaasta huumorista.

Ruissalon maisemiin ahtautui lauantaina peräti 35 000 ihmistä, joista varmasti ainakin 25 000 halusi nähdä Ylöjärven suuret pojat. Tuota hetkeä suomalaisempaa festivaalitunnelmaa on vaikea kuvitella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

"Silloin harmitti niin paljon kuin ihmistä vaan voi"

Uusimmat

Viihde

14.8.2020 Sutkaus

13.8.2020 Sutkaus

12.8.2020 Sutkaus

”Lähetyssaarnaaja” taivaalla – Pasi Pirttikoski hyppää ennätyksiä ja levittää kupukuviohyppäämisen saloja

14.8.2020 Fingerpori

13.8.2020 Fingerpori

12.8.2020 Fingerpori

11.8.2020 Sutkaus

11.8.2020 Fingerpori

10.8.2020 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.