Ruisrock tarjosi varhaiskeski-ikäistä nostalgiaa

Rockfestivaalien yleisön keski-iän nousu näkyi Ruisrockin elisissä pääesiintyjissä. Sekä Pulp että Refused olivat suosionsa huipulla 1990-luvun puolivälissä, jolloin moni nykyisestä festivaaliyleisöstä koki ensimmäisiä festareitaan.

Joukossa lienee ollut silloin myös nykyinen kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki, joka oli nyt katsomassa Pulpia ja kävi tapaamassa yhtyeen laulajaa Jarvis Cockeria.

Pulp kasasi Ruissalon keikkansa 1990-luvun alkupuolen tuotannon varaan. Kohta 50-vuotias laulaja Jarvis Cocker näytti entistäkin resuisemmalta, mutta oli vetreässä kunnossa. Laulu taipui kelvollisesti, ja viihdettä tarjosivat myös välispiikit, jossa välillä siteerattiin Eino Leinoa ja välillä vuoroin kehuttiin ja nälvittiin yleisöä.

Yhtye kuitenkin soitti liian kovalla äänenvoimakkuudella. Lisäksi tuntui hieman omituiselta kuunnella Disco 2000 -hittiä vuonna 2012.

Jos Pulp oli hyvässä vedossa, Refused oli loistavassa iskussa.

Yhtye hajosi jo vuonna 1998, kunnes palasi lavoille tänä vuonna. Poissaolo ei näkynyt sen enempää soitossa kuin suosiossakaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

Sveitsiläismiljonääri toi upean 35-metrisen jahtinsa Kuopioon – katso kuvat

23.9.2019 Sutkaus

22.9.2019 Sutkaus

21.9.2019 Sutkaus

Taas on kaloilla kokoa – uistimeen tarttui 1,5-kiloinen kuhakörmy, katso kuvat eri saaliista!

20.9.2019 Sutkaus

Seiska: Jäyhä savolainen toimitusjohtaja on mysteerimies myös vaimolleen

19.9.2019 Sutkaus

18.9.2019 Sutkaus

Juhani, 29, huomasi, että ihminen luo itse rajoitteensa – nyt mies lähtee kiertämään maailman ympäri ilman lentokonetta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.