Rytmi valtaa Helsingin keskustan toukokuussa

Maailman rytmit täyttävät Helsingin keskustan toukokuun lopussa. Maailma kylässä -festivaali kerää nimekkäitä esiintyjiä Kaisaniemen puistoon ja Rautatientorille. Viime vuonna tapahtumassa oli mukana kahden päivän aikana noin 70 000 kävijää.

Festivaalin pääesiintyjiksi on kiinnitetty eteläafrikkalainen vapauslaulaja Vusi Mahlasela, senegalilainen palkittu afrohop-pioneeri Daara J Family sekä legendaarisen afrobeat-rumpalin Tony Allenin ja elektromies Jimi Tenorin kokoonpano.

Festivaaleilla kuullaan myös newyorkilaista mustan musiikin perinnetta, kun reggae ja kantri sekoittuvat rouheaan bluesiin ja juutalaisiin klezmer-vaikutteisiin. Musiikkivieraita tulee myös esimerkiksi Uzbekistanista ja Vietnamista.

Kotimaisista esiintyjistä tunnetumpia lienevät a cappella -yhtye Club For Five ja Tuomari Nurmio.

Maailma kylässä -festivaalin pääjärjestäjä on Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

14.10.2019 Sutkaus

Olli Herman nöyränä TTK-tanssiparketilla: "Tajuan raadollisesti, etten ole kovin lahjakas – Kompensoin puutteeni tekemällä viihdettä"

13.10.2019 Sutkaus

12.10.2019 Sutkaus

11.10.2019 Sutkaus

10.10.2019 Sutkaus

9.10.2019 Sutkaus

Tämä keikka aiheutti kuopiolaisnuorille kylmiä väreitä – Yhdysvaltalainen Ariana Grande toi lauantaina makeutusainetta kuopiolaisnuorten elämään

8.10.2019 Sutkaus

Jenni Vartiaiselle vauva – "Hän on täällä terveenä ja täydellisenä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.