Salatut elämät alkoi murhan selvittelyllä

Oiotaan heti alkuun vääryys, joka on leimannut Salattuja elämiä koko sen historian ajan.

Wikipedia kertoo Salkkareiden perustuvan australialaisen Neighbours-saippuasarjan ohjelmaformaattiin.

- Ei ole totta. Neigboursilla ja Salkkareilla on yhteistä vain niitä tuottava konserni, Fremantle Media, kertoo Salattujen elämien tuotantotiimissä viisi vuotta työskennellyt Aku Lohimäki .

No niin. Nyt oikomiset on saatu pois päiväjärjestyksestä. Voimme siis kerrata, mikä vetää parhaimmillaan yli miljoona suomalaista ruudun eteen.

Tyyne Puustisen kuoleman mysteeristä alkanutta prime time -sarjaa on esitetty vuodesta 1999. Tällä viikolla Salkkareiden tuotantoyhtiö ja MTV3 julkistivat jatkosopimuksen vuoteen 2015 asti. Viimeisin esitetty jakso Salkkareita oli järjestyksessään 1765:s.

Sarjaa kuvataan kahdessa viikossa viiden jakson verran. Kuvaukset ovat noin sata jaksoa eli puoli vuotta edellä televisiossa esitettäviä jaksoja.

Realismia jäljitellen Aku Lohimäki ei tiedä, oliko sarjan luojien mietteissä alusta alkaen näin pitkäikäinen sarja, mutta sellaiseksi se kaikesta huolimatta kehittyi.

Kaikesta huolimatta siksi, ettei ennen Salkkareita juuri uskottu, että kotimaassa voi tehdä päivittäissaippuaa. Vaikka olihan katsojia jo totutettu jenkkisoapeilla, kuten Kauniilla ja rohkeilla.

- Draaman lainalaisuudet ovat samat, Aku Lohimäki huomauttaa.

Hän kertoo katsojien odottavan enemmän realistisuutta kotimaisilta kuin ulkomaalaisilta sarjoilta: paikkojen, ihmisten ja tapahtumien on oltava tunnistettavissa omasta kulttuuriympäristöstä.

Salkkareissa ei kävisi laatuun, jos kuollut roolihahmo herätettäisi henkiin tai joku hahmoista kävisi systemaattisesti läpi kaikki suvun miehet ja aloittaisi kierroksen yhä uudestaan.

Toi on Riku, eiku... Nyt voi saivarrella Salkkarien realistisuudesta listaamalla aikaparadokseja ja muita epäloogisuuksia: lapset venähtävät yllättäen teini-ikäisiksi, mutta muut hahmot eivät vanhene koskaan.

Ravintola Kentaurissa pilkotaan aina kurkkuja (ilman hiusverkkoa), vaikka annokseksi olisi tilattu mitä.

Mutta toisaalta: sarja on riittävän realistinen, jotta viinaanmenevää Rikua näytelleelle Janne Vakiolle kieltäydytään myymästä alkoholia tosielämässäkin.

- Joskus faktan ja fiktion raja voi hämärtyä, jos sarjassa käsitellään todellisia ja ajankohtaisia asioita, Aku Lohimäki kertoo.

- Sarja on vaikuttanut todelliseen elämään positiivisestikin.

- Palautteiden perusteella teemat ovat toimineet kotisohvalla keskustelunavauksina, ja Salkkareiden avulla on voitu keskustella tabuina pidetyistä aiheesta, kuten seksuaalisesta suuntautumisesta tai koulukiusaamisesta.

Salattujen elämien uusi tuotantokausi alkaa maanantaina 24. elokuuta MTV3-kanavalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Salkkarien kohujakso vuoti Youtubeen

Uusimmat

Viihde

11.7.2020 Sutkaus

Seiska: Savolainen tosi-tv-julkkis odottaa vauvaa – myös lapsen isä Iisalmesta

10.7.2020 Sutkaus

9.7.2020 Sutkaus

8.7.2020 Sutkaus

7.7.2020 Sutkaus

Yle: Suosittu Temptation Island Suomi -sarja kuvataan heinäkuussa Thaimaan sijasta Kainuussa

6.7.2020 Sutkaus

5.7.2020 Sutkaus

4.7.2020 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.