Sami Hedberg uskoo, että Luokkakokous 2 tulee olemaan hitti - kyse on helposta matematiikasta

Koomikko Sami Hedberg sai viime viikolla päätökseen Luokkakokous 2 – polttarit -elokuvan kuvaukset. Hedbergin, Aku Hirviniemen ja Jaajo Linnonmaan tähdittämän komedian ensimmäinen osa oli vuoden 2015 katsotuin kotimainen elokuva. Nuivista kritiikeistä huolimatta se keräsi katsomoihin yli puoli miljoonaa katsojaa.

Hedberg odottaa, että kakkososa houkuttaa katsomoihin vähintään saman verran yleisöä. Matematiikka on helppo:

– Kaikki ykkösosan katsoneet haluavat nähdä jatkon. Ja ne, jotka eivät nähneet ykköstä, haluavat nähdä, mistä on kyse.

Tosikkojen ei edelleenkään kannata vaivautua katsomoon, sillä komedian tyyli ei ykkösosasta ole muuttunut mihinkään.

– Kyse oli ensimmäisestä tällaisesta elokuvasta Suomessa, ja joidenkin oli vaikea ymmärtää sitä komiikkaa. Toisaalta eihän kaikkien tarvitse ymmärtää kaikkea. Ei ole keksitty komiikkaa, joka naurattaisi kaikkia ja koko ajan.

Elokuvan tekemiseen liittyy monenlaista, mitä maallikko ei ajattele. Esimerkiksi se, että kun näyttelijä on pudottanut vaativan elämäntaparemontin jälkeen 30 kiloa, pitääkin roolia varten lihottaa takaisin kymmenen.

– Se on valitettava metodinäyttelemisen juttu. Allekirjoitan tämän roolihahmoni osalta, mutta omakohtaisena kokemuksena lihottaminen ei ollut hirveän inspiroivaa, sanoo koomikkona parhaiten tunnettu Sami Hedberg.

– Toki ne kilot tulivat, kun jätin vain liikkumisen väliin. Se sopi ihan hyvin, sillä 365-maailmanennätyskiertueen jälkeen ei ollut haastavaa olla vain paikoillaan. Nyt liikunta on palannut ohjelmaan.

Hedberg esiintyy Kuopiossa kahdessakin eri tapahtumassa tulevien päivien aikana. Kuopion Komediafestivaali on käynnissä torstaista sunnuntaihin, ja lisäksi Hedbergin ideoima Pullukka Run -tapahtuma juostaan Kuopiossa lauantaina.

Komiikka kiinnostaa, sillä juoksutapahtumaan on myyty yli tuhat lippua, ja Komediafestivaalien 4 200 lipusta yli 4 000 on jo myyty.

Lue lisää torstaina Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

15.10.2019 Sutkaus

Dokumentaristi Petteri Saario uskoo ihmisen leimautuvan lapsuutensa ympäristöön

14.10.2019 Sutkaus

Olli Herman nöyränä TTK-tanssiparketilla: "Tajuan raadollisesti, etten ole kovin lahjakas – Kompensoin puutteeni tekemällä viihdettä"

13.10.2019 Sutkaus

12.10.2019 Sutkaus

11.10.2019 Sutkaus

10.10.2019 Sutkaus

9.10.2019 Sutkaus

Tämä keikka aiheutti kuopiolaisnuorille kylmiä väreitä – Yhdysvaltalainen Ariana Grande toi lauantaina makeutusainetta kuopiolaisnuorten elämään

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.