Savolainen Miss Helsinki upeissa kesäkuvissa: "Kuopion kesä on parasta ikinä, yöelämäkin on parempi kuin Helsingissä"

Savolaislähtöinen Miss Helsinki Hannaleena Laaksamo, 24, haluaa viettää aikaansa kesällä entisessä kotikaupungissaan niin paljon kuin mahdollista.

– Kun minulla on pienikin lomanpätkä, päräytän Kuopioon. Kuopion kesä on parasta ikänä. Kaupungissa tulee kesäfiilis. Minulle on ikään kuin meditaatiota päästä kiirettä karkuun Savoon. Helsingissä on kiireinen elämänrytmi, joka altistaa ehkä helpommin stressille. Kuopiossa tulee sellainen relax-fiilis, Laaksamo kuvailee.

Laaksamon mielitekoja Savon sydämessä on käydä Väinölänniemellä uimassa ja syödä torilla lihapiirakkaa. Hän aikoo myös käydä satamassa jäätelöllä sekä viettää kavereidensa kanssa aikaa piknikillä Valkeisenlammella.

Myös kaupungin yöelämä on neidon mieleen.

– Kuopiossa on paljon parempi yöelämä kuin Helsingissä! Paljon rennompi ja letkeämpi meno. Ja kun baarit ovat lähekkäin toisiaan, on kodikas fiilis.

Laaksamo sanoo, että Helsingissä tietyissä baareissa on pintaliitomeininki.

– Kuopiossa saa aidosti pitää hauskaa, eikä ole niin väliä, onko korkkarit jalassa ja tukka tip top. Voi tanssia vaikka pöydillä ja tehdä mitä haluaa. Parhaat baari-illat ovat ehdottomasti Kuopiossa.

Juhannukseksi Laaksamo suuntaa Tahkon maisemiin.

– Vuokrasimme kavereiden kassa sieltä mökin. Tykkään Tahkosta, jossa on tullut nuoruudessa vietettyä paljon juhlapyhiä. Menen myös Ruisrockiin, ja muutenkin tulee kierrettyä festareita kesällä, Laaksamo kertaa kesäsuunnitelmiaan.

– Nuoruudesta pitää nauttia ja laatia muistoja vanhuutta varten, ettei sitten kadu, ettei tullut tehtyä mitään hauskaa.

Heinäveden tyttö

Laaksamo vietti lapsuuteensa Heinävedellä Etelä-Savon puolella. Miss Helsinki kertoo saaneensa hippimäisen kasvatuksen Peppi Pitkätossu -tyyliin.

– Meillä oli aina paljon eläimiä ja maalaistalo keskellä metsää.

Laaksamon mielestä Heinävesi ja sen maalaisympäristö on lapselle turvallinen paikka kasvaa.

– Välillä hirvittää katsoa täällä Helsingissä, kun lapset leikkivät tuolla asfaltissa. Heinävedellä sain leikkiä pelloilla ja kiipeillä puissa. Maaseutu sopii lapselle paremmin kuin kaupunki.

Muutto Kuopioon

Laaksamo oli kuudesluokkalainen, kun hänen perheensä muutti Kuopioon. Yläkoulun hän kävi musiikkiluokalla Yhteiskoulussa. Sitten hän meni tanssilinjalle Musiikkilukioon.

Tanssista tulikin rakas harrastus. Tällä hetkellä Laaksamo tanssii KHL-seura Jokereiden tiimissä.

– Olen tanssinut koko ikäni, ja esiintyminen on minulle luonteenomaista. Siirryin HIFK:sta Jokereihin, koska halusin omaan tekemiseeni haastetta. Se on show-tanssia, Laaksamo kertoo.

– Mutta KalPa on silti aina lähellä sydäntä, hän naurahtaa.

Opiskelut veivät Helsinkiin

Maalaistyötön elämään tuli iso muutos, kun matka vei lukion jälkeen Helsinkiin. Laaksamo lähti pääkaupunkiin opiskelujen perässä.

Myyntityön tradenomin AMK-tutkinnon Miss Helsinki urakoi kolmessa ja puolessa vuodessa. Paperit hän sai käteen Haaga-Heliasta 17. kesäkuuta.

– Olen edennyt urallani nopeasti eteenpäin. Olen sellainen paahtajaluonne.

Vakituisen työpaikan Laaksamo sai jo opiskeluaikana. Hän on nyt mobiilituotteiden kouluttaja.

– Työskentelen siis teknillisellä alalla. Olen tottunut tekemään töitä saavutusteni eteen. Inhoan ajattelutapaa, että elämässä pärjää vain omalla ulkonäöllä, hän sanoo.

Laaksamo kokee nykyisin olevansa helsinkiläinen, vaikka onkin ylpeä savolaisista juuristaan.

– Helsinki on monikulttuurinen kaupunki, jossa on paljon ulkopaikkakuntalaisia. Ei täällä ole pakko olla paljasjalkainen stadilainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Miss Helsinki Hannaleena Laaksamo: "Jessican on nyt parempi keskittyä omaan elämäänsä"

Uusimmat

Viihde

15.8.2020 Sutkaus

14.8.2020 Sutkaus

13.8.2020 Sutkaus

12.8.2020 Sutkaus

”Lähetyssaarnaaja” taivaalla – Pasi Pirttikoski hyppää ennätyksiä ja levittää kupukuviohyppäämisen saloja

15.8.2020 Fingerpori

14.8.2020 Fingerpori

13.8.2020 Fingerpori

12.8.2020 Fingerpori

11.8.2020 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.