Scorpions järjesti Tahkolla ison luokan tykityksen

Anonyymiksi esittäytyvä herra Kouvolasta kiroaa sorakentällä.

– Ei ole mistään kotoisin, kun opasteita ei löydy etsimälläkään.

Totta se on, parkkipaikalta ei tahdo löytää Rockin’ Tahko -festivaalien areenalle ilman baarimikon apua.

Iltahämärässä puikkelehdimme aluskasvillisuuden ohi kohti norjalaisen Jornin jytkettä, joka on juuri päättymässä. Sade kiusaa kasvoja, ja kertakäyttöiset sadetakit tekevät kauppansa lipputiskillä.

Scorpionsin saattohoito on kerännyt oikean kansanrintaman, kun illan aikaisemmat artistit on soitettu tieltä pois.

Vieraita näkyy ja kuuluu olevan Venäjältä ja Romaniasta saakka. Bussilasteittain ihmisiä, satoja anniskeluteltoilla, silmämääräisesti paikalla ainakin pari tuhatta. Suurten ikäluokkien hard rock elää vielä arvokasta vanhuutta viimeiseen pisaraan.

Keikka saattaa olla hyvinkin yhtyeen viimeisiä Suomessa, arvelee yleisöstä herra Leinoseksi esittäytyvä mies.

– Ei kummempia odotuksia. Alkaa pojilla olla ikääkin, hän naurahtaa.

Scorpionsin Leinonen oppi tuntemaan aikanaan poikiensa intoilun kautta. Helena Keräsen komppaamana kumpikaan ei nosta esille yhtä suosikkia, vaan toteavat, että ”yksikään kappale ei pistä tuskastumaan”. Siinäpä savolaisin kehu miesmuistiin.

Raskaasti tuulessa lepattavat lavakankaat pettävät juuri ennen show'ta, ja koko komeus siivotaan taka-alalle. Esiin paljastuu kaksikerroksinen lavakompleksi ja lupaavan suuret screenit. Puitteet enteilevät ison luokan tykitystä.

Ja sellaisen Scorpions tarjosikin. Esitys oli ehjä ja ammattimaisesti luotu kokonaisuus. Myös koko parikymmenmetrisen lavan täyttävillä screeneillä vilkkuvat Berliinin muurit, Suomen liput, lähikuvat ja psykoaktiiviset värimaailmat eivät olisi voineet paremmin tukea keikan kulkua.

Mutta peittosiko Scorpionsin esitys toisen kasariklassikon, Whitsnaken Rockcockissa nähdyn keikan. Siitä voit lukea lisää illalla Savon Sanomien verkossa sekä maanantain printtilehdestä.

Scorpions ja Whitesnake kisaavat viikonloppuna yleisöstä Kuopiossa

Uusimmat

Viihde

24.5.2019 Sutkaus

Sonkajärven taidehirviö Antti Holma hyppää radion aamujuontajaksi: "Kuulijat saavat odottaa sekavuutta ja vihamielisyyttä"

23.5.2019 Sutkaus

22.5.2019 Toivanen

22.5.2019 Sutkaus

Savon tiistai on kaunis: Jo toinen kuopiolainen missifinaalissa –  tällä kertaa luomukisa

Savon Sanomien oma neito Sonja Länsivuori kisaa Suomen kauneimman kruunusta: Miss Suomi -semifinaaliin!

21.5.2019 Sutkaus

21.5.2019 Toivanen

20.5.2019 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.