Siloposkesta tulee karvainen Svinhufvud – Jamppa Kääriäisen sai ensimmäisen elokuvaroolinsa

Iisalmelainen viihdetaiteilija ja matkailuyrittäjä Jamppa Kääriäinen on nähty viime aikoina pyörivän kylillä normaalia karvaisemmassa olemuksessa.

Kääriäinen onkin joutunut perustelemaan naamahaiveniaan monet kerrat.

Nyt karvankasvatusoperaation syy on selvillä. Kääriäinen tekee valtionhoitaja P. E. Svinhufvudin roolin Suomen hauskin mies -elokuvassa, jonka pääosassa nähdään Martti Suosalo.

– Roolia varten on täytynyt naamakarvoja kasvattaa, Kääriäinen vahvistaa.

Roolinsa lopullista kokoa elokuvassa Kääriäinen ei vielä tiedä, mutta käsikirjoitukseen kuuluu repliikkejä.

– Ei ole kuitenkaan mikään keskeinen rooli, enemmänkin sellaista hengailijaporukkaa. Kuvaukset alkavat minulla 14. elokuuta ja olen mukana viisi päivää.

Suomen hauskin mies on tositapahtumiin perustuva elokuva, joka sijoittuu vuoteen 1918.

Elokuva kertoo kuolemaantuomituista punavangeista, jotka uuden oikeudenkäynnin toivossa valmistavat huvinäytelmän vartijoidensa ja saksalaisjoukkojen komentajan viihdyttämiseksi. Vankileirikuvaukset tehdään Kotkan Kyminlinnassa.

Inland Film Company Oy:n tuottama elokuva sai Suomen elokuvasäätiöltä 690 000 euron tuotantotuen. Kokonaiskustannukset ovat 1,66 miljoonaa euroa. Elokuva on yksi valtioneuvoston 100-vuotisjuhlahankkeista.

Elokuvan ohjaa Heikki Kujanpää, joka on Kääriäisen tavoin varttunut Iisalmessa. Kujanpää oli Kuopion kaupunginteatterin johtaja 2000-luvun alkuvuosina.

– Heikin kanssa oli puhetta elokuvasta ja hän hoksasi sitten pyytää tällaisen nuoren lahjakkuuden tulevan presidentin rooliin, Kääriäinen nauraa.

Näyttelijän ja roolihahmon ulkoisessa olemuksessa on paljon samaa.

– En ole varma, oltaisiinko Svinhufvudin kanssa sitten jotain sukuakin. Mutta minulla on hänestä kovin vakava kuva. Niin järäkkää roolityötä ei tarvitse tehdä vaan enemmänkin sellainen liivistelijä, Kääriäinen kuvailee.

Kyseessä on Jamppa Kääriäisen ensimmäinen elokuvarooli.

– Tämä on minulle tosi hieno ja mielenkiintoinen juttu, että saan olla mukana. Siinä on niin kova tekijäporukkakin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

17.10.2019 Sutkaus

16.10.2019 Sutkaus

15.10.2019 Sutkaus

Dokumentaristi Petteri Saario uskoo ihmisen leimautuvan lapsuutensa ympäristöön

14.10.2019 Sutkaus

Olli Herman nöyränä TTK-tanssiparketilla: "Tajuan raadollisesti, etten ole kovin lahjakas – Kompensoin puutteeni tekemällä viihdettä"

13.10.2019 Sutkaus

12.10.2019 Sutkaus

11.10.2019 Sutkaus

10.10.2019 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.